×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
19
Σεπτεμβρίου

Bundesbank: Με το Brexit οι βρετανικές τράπεζες θα αποκλειστούν από την ενιαία αγορά

Χάνουν τα επονομαζόμενα δικαιώματα διαβατηρίου -passporting- τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που εδρεύουν στη Βρετανία, τα οποία τους επιτρέπουν να δραστηριοποιούνται σε όλη την Ε.Ε. δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Bundesbank και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γενς Βάιντμαν. Το αντίθετο θα ισχύσει αν η Βρετανία μετά το Brexit παραμείνει τουλάχιστον μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

«Τα δικαιώματα "διαβατηρίου" συνδέονται με την ενιαία αγορά και θα πάψουν αυτόματα να ισχύουν εάν η Μεγάλη Βρετανία δεν είναι πλέον τουλάχιστον μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου», δήλωσε ο Βάιντμαν στη βρετανική εφημερίδα Guardian. Eίπε επίσης ότι αναμένει κάποιες επιχειρήσεις που εδρεύουν στο Λονδίνο να επανεξετάσουν την τοποθεσία των κεντρικών τους γραφείων μετά το Brexit, αλλά δεν αναμένει μια μαζική κίνηση.

 

«Ως σημαντικό χρηματοπιστωτικό κέντρο και έδρα σημαντικών ρυθμιστικών και εποπτικών φορέων, η Φρανκφούρτη είναι ελκυστική και θα καλωσορίσει τους νεοεισερχόμενους. Αλλά δεν αναμένω μαζική έξοδο από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη», δήλωσε.

 

Ο Βάιντμαν μίλησε σε πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες, ανάμεσά τους η Guardian και η γερμανική Sueddeutsche Zeitung. Ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πάσχει από μία σύγκρουση συμφερόντων εξαιτίας της διπλής ευθύνης που έχει επωμισθεί και ως διαμορφωτής της νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη και ταυτόχρονα ως εποπτικός μηχανισμός των τραπεζών.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 183 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)