ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 7:08:07π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
16
Ιουνίου

Χαμηλό σχεδόν τετραμήνου για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Απώλειες κατέγραψαν στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές μετοχές, με βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να υποχωρούν κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων περίπου τεσσάρων μηνών καθώς διατηρούνται οι ανησυχίες για το δημοψήφισμα της επόμενης εβδομάδας για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 1,4%, ενώ ο δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωσε πτώση κατά 1,3%. Και οι δύο δείκτες υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων περίπου τεσσάρων μηνών.

 

Οι ευρωπαϊκές μετοχές επηρεάστηκαν από την πτωτική πορεία των αμερικανικών και ασιατικών αγορών.

 

Χθες, οι αμερικανικές μετοχές κατέγραψαν πτώση, με την αμερικανική κεντρική τράπεζα Federal Reserve να αναθεωρηθεί πτωτικά την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη και να αφήνει να εννοηθεί ότι σχεδιάζει δύο αυξήσεις των επιτοκίων φέτος, αν και όχι άμεσα.

 

Η επικεφαλής της Fed Τζάνετ Γέλεν ανέφερε την πιθανή έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ ως έναν από τους παράγοντες που καθόρισαν την τελευταία απόφαση για τα επιτόκια, λέγοντας ότι το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου θα έχει «επιπτώσεις για τις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές συνθήκες στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές».

 

Πτωτικά κινήθηκαν και οι ασιατικές μετοχές αφού η Τράπεζα της Ιαπωνίας απείχε από τη λήψη περαιτέρω μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 190 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα