ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 9:23:57μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
20
Ιουνίου

«Διαζύγιο» του ΔΝΤ με την Ευρώπη προανήγγειλε ο Ρέγκλινγκ

Για τον τρόπο που θα αντιμετωπίζονται οι χώρες με οικονομικά προβλήματα μίλησε ο επικεφαλής του ESM ο οποίος έκανε λόγο για διαζύγιο του ΔΝΤ με την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρεγκλινγκ ανέφερε, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ότι «οι διασώσεις χωρών στο μέλλον θα αντιμετωπίζονται από τον ΕSM, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ESM σημείωσε: «Υπάρχει βέβαια και η συζήτηση το τι θα κάνουμε με τον ΕSM. Πολλοί υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να διευρύνουμε τις ευθύνες, κάτι το οποίο θεωρώ ότι μπορεί να γίνει, ίσως μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος, το επόμενο έτος. Όποτε ξεσπάσει μια επόμενη κρίση, πράγμα το οποίο δεν προβλέπω στο εγγύς μέλλον, πιθανόν θα αντιμετωπιστεί χωρίς το ΔΝΤ. Οπότε ο ESM, από αυτή την άποψη θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες και μπορεί να διευρύνει την εξουσία του.»

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 445 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα