Εκτύπωση αυτής της σελίδας
10
Νοεμβρίου

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Ο οίκος αξιολόγησης S&P επιβεβαιώνει την αξιολόγησή του για τις ΗΠΑ

Ο οίκος αξιολόγησης αξιόχρεου Standard & Poor's (S&P) επιβεβαίωσε τον βαθμό αξιολόγησης των Ηνωμένων Πολιτειών ως ΑΑ+/Α-1+ την Τετάρτη (9/11), μια μέρα μετά τις προεδρικές εκλογές που ανέδειξαν τον Ντόναλντ Τραμπ νικητή, ενώ διατήρησε την πρόβλεψη της σταθερής προοπτικής.

"Υποθέτουμε ότι οι μακροχρόνιες θεσμικές δυνάμεις και το ισχυρό σύστημα ελέγχων και ισορροπιών των ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την εκτέλεση της πολιτικής σε μια κυβέρνηση Τραμπ, παρά την έλλειψη εμπειρίας του νεοεκλεγέντος προέδρου σε δημόσια αξιώματα, η οποία δημιουργεί ανασφάλεια σχετικά με τις προτάσεις πολιτικής", είπε ο οίκος.

 

Ωστόσο ο S&P πρόσθεσε ότι το υψηλό γενικό χρέος της κυβέρνησης των ΗΠΑ και η αυξημένη ανασφάλεια για την πιθανή πορεία του περιορίζουν τους βαθμούς αξιολόγησης της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

 

Υπάρχει ένας κίνδυνος ασάφειας πολιτικών μέτρων και πιθανών λανθασμένων κινήσεων, δεδομένου του μη δοκιμασμένου χαρακτήρα της εισερχόμενης κυβέρνησης Τραμπ.

 

Αν αυτοί οι κίνδυνοι εκδηλωθούν, υπάρχει πιθανότητα να υποστεί πίεση για να μειωθεί ο βαθμός αξιολόγησης, είπε ο S&P. Πρόσθεσε όμως ότι θα βελτιώσει τον βαθμό αξιοπιστίας των ΗΠΑ αν δει σημάδια που οδηγούν σε πιό ενεργές δημοσιονομικές και δημόσιες πολιτικές οι οποίες μειώνουν το βάρος του χρέους.

 

Ο οίκος Fitch Ratings είπε χθες ότι η νίκη του Τραμπ δεν θα επιφέρει βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στην βαθμολόγηση ΑΑΑ/με σταθερή πρόβλεψη για τις ΗΠΑ.

 

Η μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις των οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών του Τραμπ θα μπορούσαν να αποβούν αρνητικές για το αξιόχρεο των ΗΠΑ αν εφαρμοστούν πλήρως, είπε ο οίκος.

 

Ο οίκος Moody's είπε ότι η νίκη του Τραμπ θα επηρεάσει μια σειρά εταιρειών που λειτουργούν σε αρκετούς τομείς.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 256 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)