ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:43:58μ.μ.
15
Μαΐου

Γιατί ένας ελβετικός φορολογικός παράδεισος υιοθετεί το Bitcoin

Το Ζουγκ θέλει να γίνει μια ‘Crypto Valley’. Οι τοπικοί αξιωματούχοι στην ελβετική πόλη του Ζουγκ αποφάσισαν να αποδεχθούν το κρυπτονόμισμα bitcoin για πληρωμές ύψους έως και 200 ελβετικών φράγκων, σε ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα.

Το Ζουγκ, γνωστό για τους χαμηλούς φόρους του (περίπου στο μισό του ελβετικού μέσου όρου) και το τσέρι μπράντι του, προσπαθεί να αυτο-παρουσιαστεί ως η ‘Crypto Valley’. Η πόλη φιλοξενεί πάνω από 15 εταιρείες χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας (fintech) ενώ πλέον θέλει να διεισδύσει στο μέλλον του εικονικού νομίσματος.

 

Ο Ντόλφι Μιούλερ, ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Ζουγκ, είπε ότι η πόλη θέλει να εκφράσει το πόσο ανοιχτή είναι σε νέες τεχνολογίες και να προσφέρει την υποστήριξή της στον κλάδο fintech της περιοχής, επιτρέποντας στους κατοίκους να χρησιμοποιούν το bitcoin για την πληρωμή κάποιων δημοτικών υπηρεσιών. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα να αρχίσει να κάνει δεκτό το bitcoin από την 1η Ιουλίου και στα τέλη του έτους θα εξετάσει τα διδάγματα που θα έχει αντλήσει από την πιλοτική εφαρμογή. Τότε, θα αποφασίσει κατά πόσο η πόλη του Ζουγκ θα αποδέχεται το bitcoin και άλλα κρυπτο-νομίσματα για περισσότερες δημοτικές υπηρεσίες στο μέλλον.

 

Το bitcoin επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν πληρωμές χωρίς τη διαμεσολάβηση συγκεντροποιημένων μηχανισμών διασύνδεσης, όπως π.χ. τράπεζες. Είναι αρκετά καλό ως προς το ζήτημα της ανωνυμίας, αλλά χρησιμοποιεί το σύστημα blockchain που είναι άριστο για την παρακολούθηση των συναλλαγών. Στην απόφαση του Ζουγκ ρόλο ίσως έχει παίξει και το γεγονός ότι το κόστος συναλλαγών με bitcoin είναι χαμηλό. Οι δημοτικές αρχές της πόλης αναζητούν πλέον τρόπους μείωσης των δαπανών, καθώς η επίδραση της επιβολής ιδιαίτερα χαμηλών φόρων αρχίζει να γίνεται αισθητή.

 

 

πηγή: newsone.gr

Διαβάστηκε 267 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα