ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:38:28μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
18
Νοεμβρίου

«Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια σχετικά σύντομα»

Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ Federal Reserve θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια «σχετικά σύντομα», εάν τα οικονομικά στοιχεία συνεχίσουν να δείχνουν προς μια βελτίωση της αγοράς εργασίας και μια αύξηση του πληθωρισμού, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της Fed Τζάνετ Γέλεν σε μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να προχωρήσει σε αύξηση τον επόμενο μήνα.

Η Γέλεν δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της Fed στη συνεδρίαση τους νωρίτερα τον Νοέμβριο έκριναν ότι ενισχύεται η επιχειρηματολογία υπέρ μιας αύξησης των επιτοκίων.

 

«Μια τέτοια αύξηση θα μπορούσε να είναι κατάλληλη σχετικά σύντομα», δήλωσε η Γέλεν, σύμφωνα με το κείμενο ομιλίας της, στα πρώτα δημόσια σχόλιά της μετά την εκλογή του ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ. Η Γέλεν αναμένεται να εκφωνήσει την ομιλία της σε επιτροπή του Κογκρέσου στις 17:00 ώρα Ελλάδας.

 

Η κεντρική τραπεζίτης δήλωσε ότι η τρέχουσα επιτοκιακή πολιτική τονώνει την οικονομική ανάπτυξη, αλλά η οικονομία έχει ακόμα «κάποιο περιθώριο βελτίωσης».

 


Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 234 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα