Εκτύπωση αυτής της σελίδας
18
Μαρτίου

H τουρκική οικονομία καταρρέει: Η Moody's υποβάθμισε την προοπτική του κρατικού αξιόχρεου της χώρας σε «αρνητική»

Νέο πλήγμα δέχθηκε η τουρκική οικονομία καθώς η Moody's υποβάθμισε την προοπτική του κρατικού αξιόχρεου της χώρας από «σταθερή» σε «αρνητική», εξαιτίας της συνεχιζόμενης αποδυνάμωσης των θεσμών της.

Η πολιτική αστάθεια που ακολούθησε την απόπειρα πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2015, ενέτεινε την ανησυχία των επενδυτών, όπως και η αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας και η επιβράδυνση της ανάπτυξης.

 

«Οι ενέργειες που αναλήφθηκαν για να μειωθεί η αντίσταση έναντι της κυβέρνησης από τον περασμένο Ιούλιο υπονόμευσαν το διοικητικό δυναμικό της χώρας και έπληξαν την εμπιστοσύνη του ιδιωτικού τομέα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Moody's, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Εν μέρει συνεπεία αυτού, η Τουρκία αντιμετώπισε περαιτέρω επιβράδυνση της ανάπτυξής της».

 

Επιπλέον, ο οίκος αξιολόγησης τοποθετεί στη βαθμίδα Ba1 -στο επίπεδο των «σκουπιδιών», κατά την ορολογία των αγορών- το αξιόχρεο των κρατικών αξιόγραφων της Τουρκίας.

 

Πέρυσι, αντίστοιχη απόφαση του Moody's για την υποβάθμιση της Τουρκίας είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 173 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)