ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 5:31:40μ.μ.
23
Μαρτίου

Κινεζική βοήθεια σε 5 χώρες της Νοτιανατολικής Ασίας

Η Κίνα θα προσφέρει 11,5 δισ. δολάρια σε δάνεια και πιστωτικές γραμμές σε πέντε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας για υποδομές και άλλα έργα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ.

Το 2014, ο Λι προσέφερε 20 δισ. δολάρια σε δάνεια στη Νοτιοανατολική Ασία, μια σημαντική προσφορά για μια περιοχή που παλεύει να χρηματοδοτήσει το οδικό δίκτυο, τα λιμάνια και τους σιδηροδρόμους που χρειάζεται για την ανάπτυξή της.

 

Ο Λι προσέφερε τώρα 10 δισ. γιουάν (1,54 δισεκ. δολάρια) σε δάνεια και 10 δισ. δολάρια πιστωτικής γραμμής στους ηγέτες πέντε χωρών που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Μεκόνγκ. Ο Κινέζος πρωθυπουργός μιλούσε σε σύνοδο στην πόλη Σάνια της νότιας Κίνας, στην οποία συμμετείχαν οι ηγέτες της Μιανμάρ, του Λάος, της Ταϊλάνδης, της Καμπότζης και του Βιετνάμ.

 

Τα σχόλιά του δημοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών καθώς και από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα. Ο Λι δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την αποδέσμευση των πόρων αυτών.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 140 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα