ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:40:21π.μ.
27
Σεπτεμβρίου

Κουρτουλμούς: Η απόφαση του Moody’s να υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Τουρκίας σε «junk» είναι πολιτική

Ο βασικός εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης επιτέθηκε στον οίκο αξιολόγησης αξιόχρεου Moody's μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας στην κατηγορία των «σκουπιδιών» (junk), λέγοντας ότι η απόφαση ήταν πολιτική και ότι η Τουρκία αντιτίθεται σε «προδοτικές» απόπειρες υπονόμευσης της οικονομίας της.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, που είναι ο βασικός εκπρόσωπός της, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η οικονομική πολιτική της Τουρκίας παραμένει σε σωστό δρόμο.

 

Ο Κουρτουλμούς, που μίλησε σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε ότι η καλή διαχείριση της οικονομίας της Τουρκίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου αντιστάθμισε τους κινδύνους και ότι οι μακροοικονομικοί δείκτες έκτοτε έχουν υπάρξει σταθεροί.

 

Ο Κουρτουλμούς πρόσθεσε ότι μετά την απόφαση του Moody’s παρατηρείται μικρή μόνο εκροή κεφαλαίων και ότι θεωρεί μακρινή την πιθανότητα επενδυτικών εκροών.

 

Ο οίκος Moody's προχώρησε αργά την Παρασκευή στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τουρκίας επικαλούμενος τις ανησυχίες για το κράτος δικαίου μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και τους κινδύνους για επιβράδυνση της οικονομίας. Πλήγμα δέχθηκαν σήμερα η τουρκική χρηματιστηριακή αγορά και η συναλλαγματική ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος, με τον γενικό δείκτη του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης BIST να υποχωρεί περισσότερο από 4% και την τουρκική λίρα επίσης να σημειώνει απώλειες.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 210 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα