ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020 - 5:28:48μ.μ.

banner468x60

29
Φεβρουαρίου

Μοσκοβισί: Η προσφυγική κρίση μπορεί να τονώσει την ευρωπαϊκή ανάπτυξη

Ως μια «ευκαιρία» θα οδηγήσει σε επιπρόσθετη ανάπτυξη 0,2-0,3% την οικονομία της Ευρώπης βλέπει την προσφυγική κρίση ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί. «Η Ε.Ε. υποφέρει από επενδυτικό κενό και πρέπει να κινητοποιήσει όλα τα εργαλεία», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο CNBC.

«Αυτή είναι μια πολύ συναισθηματική κρίση και είναι μια πολιτική πρόκληση πολύ μεγάλης σημασίας, αλλά αν κοιτάξω τα οικονομικά και μόνο τα οικονομικά, έχω πειστεί πως μπορεί να είναι μια ευκαιρία ικανή να προκαλέσει αύξηση των δαπανών κατά 0,2 με 0,3%», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος.

 

«Εμείς, και ιδιαίτερα η Γερμανία, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την υποδοχή και την ενσωμάτωση εκείνων που φεύγουν από καθεστώτα που απειλούν τη ζωή τους», πρόσθεσε.

 

Όπως υπογράμμισε, ελπίζει πως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μια πρωτοβουλία αξίας 315 δισ. ευρώ που στοχεύει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, σε συνδυασμό με τις κατάλληλες πολιτικές, θα τονώσουν την ανάπτυξη.

 

«Χρειαζόμαστε να κινητοποιήσουμε όλα τα εργαλεία, περιλαμβανομένων των δημοσιονομικών εργαλείων, προκειμένου να επιδιώξουμε ισχυρότερη ανάπτυξη», κατέληξε.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 108 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα