ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:58:21μ.μ.
06
Οκτωβρίου

«Πόλεμος» στην Ιταλία για την οικονομική δραστηριότητα της χώρας

«Η οικονομική δραστηριότητα στην Ιταλία παραμένει ασθενής», υπογραμμίζει σε έκθεση του που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα το στατιστικό ινστιτούτο της χώρας Istat.

Σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση του Σεπτεμβρίου, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα, «η ασθενής αυτή δυναμική αναμένεται να συνεχισθεί και τους ερχόμενους μήνες». Τονίζεται, παράλληλα, ότι «και σε διεθνές επίπεδο συνεχίζεται η μείωση του ρυθμού των εμπορικών συναλλαγών, ενώ επιβραδύνεται και η οικονομική δραστηριότητα στην ζώνη του Ευρώ».

 

Παράλληλα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, σε ανάρτησή του στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, υπογραμμίζει ότι «όπως συνέβαινε πάντα μέχρι τώρα, θα βρεθούν και αυτή την φορά οι αναγκαίοι πόροι για να επιτευχθούν οι στόχοι του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017».

 

Το σχόλιο του κεντροαριστερού πρωθυπουργού της Ιταλίας αναφερόταν στην πρόβλεψη της κυβέρνησης για αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 1% το επόμενο έτος η οποία αμφισβητήθηκε από αναλυτές αλλά εμμέσως και από την Τράπεζα της Ιταλίας.

 

«Την ώρα που οι ειδικοί αφιερώνουν τον χρόνο τους σε συζητήσεις, εγώ επιλέγω να συναντήσω όσους συμβάλλουν στην παραγωγή του ΑΕΠ», πρόσθεσε ο Ρέντσι, ο οποίος επισκέπτεται, σήμερα, σειρά μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων στην βορειοανατολική Ιταλία.

 

Στο μεταξύ, οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ιταλία, δεν χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη αισιοδοξία: για φέτος, αναμένεται αύξηση του εγχώριου ακαθάριστου προϊόντος κατά 0,8% και για το επόμενο έτος 0,9%. Σε ότι αφορά το δημόσιο χρέος της χώρας, το ΔΝΤ προβλέπει ότι κατά την φετινή χρονιά θα αγγίξει το 133,2% του ΑΕΠ, και το 2017 το 133,4%.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 260 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα