ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020 - 3:28:55μ.μ.

banner468x60

08
Οκτωβρίου

Προειδοποίηση του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ στην Ιαπωνία για την υποτίμηση του εθνικού τους νομίσματος

Την σπουδαιότητα της συμμόρφωσης στη συμφωνία της Ομάδας των 20 προηγμένων κρατών (G20) κατά της σκόπιμης κι ανταγωνιστικής υποτίμησης των εθνικών νομισμάτων, ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό υπουργείο υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ιάπωνα ομόλογό του Τάρο Άσο.

«Ο υπουργός επεσήμανε πως οι δεσμεύσεις που ελήφθησαν από την G20 στη Σαγκάη για τη χρήση άλλων των εργαλείων άσκησης πολιτικής με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης, που αποτρέπουν την ανταγωνιστική υποτίμηση και δεν στρέφονται κατά των ισοτιμιών για ανταγωνιστικούς λόγους» έχουν συμβάλλει στην δημιουργία εμπιστοσύνης στην παγκόσμια οικονομία κατά τους περασμένους μήνες, προσθέτει το ίδιο κείμενο.

 

Ο Λιου κι ο Άσο συναντήθηκαν χθες στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

 

Σε προηγούμενη συνέντευξή του, χθες στην Ουάσιγκτον, ο Λιού επανέλαβε πως η κυβέρνησή του «εξακολουθεί να δίνει έμφαση στην ανάγκη» να αποφεύγουν οι διάφορες χώρες να καταφεύγουν στην πολιτική σκόπιμης αποδυνάμωσης του νομίσματός τους ως μοχλό για την ανάκαμψη της οικονομίας τους.

 

Οι Ιάπωνες έχουν από καιρού εκδηλώσει πρόθεση να παρέμβουν στην αγορά νομισμάτων προκειμένου να χαλιναγωγήσουν την απότομη άνοδο του γέν που απειλεί τις εξαγωγές τους.

 


Πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 170 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα