ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 9 Μαΐου 2021 - 12:41:48π.μ.

banner468x60

10
Μαρτίου

Ράλι στις τραπεζικές μετοχές της Ευρωζώνης λόγω ΕΚΤ

Οι τραπεζικές μετοχές της ευρωζώνης ανήλθαν σήμερα στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον περασμένο Ιανουάριο, επεκτείνοντας τα κέρδη τους μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίες σκιαγράφησαν μια περισσότερο αισιόδοξη εικόνα για την οικονομία.

Ο δείκτης των τραπεζών της ευρωζώνης, σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 1,9%, στο υψηλότερο επίπεδο τουλάχιστον του τελευταίου χρόνου, ενώ ενισχυμένος ήταν και ο ευρύτερος πανευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης.

 

Χθες, οι τράπεζες κατέγραψαν ράλι καθώς αυξήθηκαν οι προσδοκίες ότι η επόμενη κίνηση της ΕΚΤ θα είναι η σύσφιξη της πολιτικής της, με τις αγορές να προεξοφλούν τώρα μια αύξηση των επιτοκίων έως τον Μάρτιο του 2018.

 

Οι ιταλικές τράπεζες κατέγραψαν νωρίτερα την υψηλότερη άνοδο, με τις Banco BPM, Unicredit και BPER Banca να ενισχύονται μεταξύ 3,5% και 4,7%. Άνοδο πάνω από 1,5% σημείωσαν οι μετοχές της Banco Santander και της BNP Paribas.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 205 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα