ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 10:19:34π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
23
Απριλίου

Ρίχνει χρήμα για την «πράσινη» ανάπτυξη η τράπεζα των BRICS

Η νεοσύστατη αναπτυξιακή τράπεζα των αναδυόμενων οικονομιών της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής, γνωστών και ως BRICS, εκταμίευσε την πρώτη δόση δανείων για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,

αν και οι προβλέψεις του κλάδου για το 2016 υποβαθμίστηκαν μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου (επιβράδυνση των επενδύσεων στον τομέα της «καθαρής» ενέργειας).

 

Η Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης (New Development Bank - NDB), η οποία άρχισε να λειτουργεί με καθυστέρηση περίπου τριών ετών, θα δανείσει 811 εκατομμύρια δολάρια για έργα καθαρής ενέργειας στην Ινδία, την Κίνα, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική. Πρόκειται για την πρώτη αποδέσμευση κεφαλαίων από τον οργανισμό που εδρεύει στη Σαγκάη, γνωστό επίσης και ως «η τράπεζα των BRICS».

 

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Canara της Ινδίας έλαβε ένα δάνειο ύψους 250 εκατομμυρίων, 75 εκ των οποίων προορίζονται για την παράδοση 500 μεγαβάτ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σύμφωνα με το Bloomberg. Παράλληλα, η Εθνική Τράπεζα Ανάπτυξης της Βραζιλίας (BNDES) ήταν ο μεγαλύτερος δικαιούχος, με δάνειο 300 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ 81 εκατομμύρια δολάρια δόθηκαν για ένα μεγάλο έργο φωτοβολταϊκών στην Κίνα.

 

 

Πηγή:zougla.gr

Διαβάστηκε 146 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα