ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 - 7:07:24π.μ.

banner468x60

22
Φεβρουαρίου

Σε υψηλό 33 μηνών ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία

Απρόσμενη βελτίωση σημείωσε τον Φεβρουάριο ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία, που καταρτίζει το ινστιτούτο Ifo, και διαμορφώθηκε στο υψηλό 33 μηνών του Δεκεμβρίου.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια ένδειξη ότι τα στελέχη των επιχειρήσεων είναι περισσότερο αισιόδοξα για τις προοπτικές ανάπτυξης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο δείκτης Ifo, που βασίζεται σε μηνιαία έρευνα με δείγμα περίπου 7.000 επιχειρήσεις, ανήλθε στις 111,0 μονάδες από την ανοδικά αναθεωρημένη τιμή των 109,9 μονάδων του Ιανουαρίου. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν κατά μέσο όρο ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 109,6 μονάδες.

 

«Μετά από ένα επιφυλακτικό ξεκίνημα στην αρχή της χρονιάς, η γερμανική οικονομία επανήλθε στο σωστό δρόμο», δήλωσε ο επικεφαλής του Ifo Κλέμενς Φούεστ.

 

Η εκτίμηση των διευθυντικών στελεχών για τις τρέχουσες επιχειρηματικές συνθήκες ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011 και οι εταιρείες επίσης εξέφρασαν μεγαλύτερη αισιοδοξία για τους επόμενους μήνες, σημείωσε ο ίδιος.

 


Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 120 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα