ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 5:13:38π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
21
Ιουνίου

Σόρος: Με το Brexit θα αναβιώσουμε τη «Μαύρη Τετάρτη» ως «Μαύρη Παρασκευή»

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros (Τζορτζ Σόρος) υποστήριξε ότι η στερλίνα μπορεί να πέσει πάνω από 20% έναντι του δολαρίου, σε περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφοφόροι αποφασίσουν η χώρα τους να φύγει από την ΕΕ.

Πρόκειται για μια υποτίμηση μεγαλύτερη και πιο απότομη σε σχέση με το 1992, οπότε πόνταρε κατά του νομίσματος. Ο Σόρος, υπενθυμίζεται, έχτισε μεγάλο μέρος της περιουσίας του σορτάροντας την στερλίνα στη λεγόμενη «Μαύρη Τετάρτη» του 1992.

 

«Το Brexit θα μπορούσε να κάνει μερικούς ανθρώπους πολύ πλούσιους, αλλά τους περισσότερους ψηφοφόρους σημαντικά φτωχότερους, ανέφερε ο επενδυτής σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε σήμερα στον Guardian.

 

Το βρετανικό νόμισμα θα εμφανίσει πτώση τουλάχιστον 15% και πιθανώς μέχρι και 20%, κάτω του 1,15 δολαρίου, αναφέρει ο Soros στο κείμενό του, σύμφωνα με το Bloomberg. Όπως υπογράμμισε, οι ψηφοφόροι υποτιμούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα πραγματικά κόστη ενός Brexit, το οποίο θα έχει «άμεσο και δραματικό αντίκτυπο» στις χρηματοοικονομικές αγορές, τις επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας.

 

Η κεντρική τράπεζα δε θα μπορέσει να αντιδράσει ούτε κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης που θα ακολουθήσει το Brexit, κατά τον ιδιο.

 

«Σήμερα, υπάρχουν κερδοσκοπικές δυνάμεις στις αγορές, πολύ μεγαλύτερες και πιο ισχυρές», τόνισε ο Soros. «Και θα είναι πρόθυμες να εκμεταλλευτούν οποιοδήποτε λάθος υπολογισμό από τη βρετανική κυβέρνηση ή τους Βρετανούς ψηφοφόρους», πρόσθεσε.

 

Μάλιστα ο ίδιος εκτίμησε ότι «με το Brexit θα αναβιώσουμε τη "Μαύρη Τετάρτη" ως "Μαύρη Παρασκευή"»

 

Όπως έχουν εκτιμήσει οι οικονομολόγοι του Bloomberg, την επομένη του δημοψηφίσματος, η στερλίνα είτε θα βουλιάξει στα χαμηλότερο επίπεδά της εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες, είτε θα εκτοξευτεί στα υψηλότερά της φέτος.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 142 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα