ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 5:34:16μ.μ.
02
Φεβρουαρίου

Suddeutsche Zeitung: «Τα πλεονάσματα των Γερμανών είναι τα χρέη άλλων χωρών»

Στις αιτιάσεις από το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ ότι η Γερμανία εκμεταλλεύεται την ΕΕ προς όφελός της και πιέζει προς τα κάτω την ισοτιμία του ευρώ για να διασφαλίζει οικονομικά οφέλη, αναφέρεται η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

«Η αλήθεια είναι», τονίζει η εφημερίδα του Μονάχου, «ότι υπάρχει πρόβλημα. Η Γερμανία παράγει διαρκώς περισσότερα από όσα καταναλώνει. Η Γερμανία είναι πρωταθλητής στο εξαγωγικό εμπόριο και παρ' όλη την υπερηφάνεια για τις γερμανικές επιχειρήσεις που διαπρέπουν διεθνώς και τα γερμανικά προϊόντα που λατρεύουν ειδικά οι Αμερικανοί, πρέπει να δούμε ότι το μόνιμα τεράστιο εμπορικό μας πλεόνασμα έχει και την άλλη πλευρά του. Αντικατοπτρίζει τεράστιες οικονομικές ανισότητες. Τα πλεονάσματα των Γερμανών είναι τα χρέη άλλων χωρών. Αυτό υπαινίσσεται ο Τραμπ».

 

«Το πραγματικό πρόβλημα του γερμανικού πλεονάσματος όμως δεν είναι, όπως υποστηρίζει ο Τραμπ, ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις εξάγουν υπερβολικά, ότι υπερθεματίζουν τους εταίρους τους, ότι χειραγωγούν την τιμή του ευρώ. Όλα αυτά είναι ανοησίες. Το πρόβλημα είναι ότι ελάχιστα από τα χρήματα που κερδίζονται στο εξωτερικό επιστρέφουν στη Γερμανία και ξοδεύονται εδώ. Αυτό που λείπει είναι οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, με τις οποίες προνοεί κανείς όταν υπάρχει ευημερία για τους δύσκολους καιρούς. Στη Γερμανία πρέπει να διοχετευθεί χρήμα στην παιδεία και την έρευνα, στις ψηφιακές υποδομές, σε βιώσιμες επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας, στον εκσυγχρονισμό της διοίκησης και φυσικά σε δρόμους, γέφυρες και σιδηροδρομικές γραμμές.»

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 245 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα