ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 1:52:37μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
08
Ιουνίου

Τι απαντά ο ντε Γκαλό στη γερμανική κριτική για την ΕΚΤ

Η κριτική της Γερμανίας για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σημαίνει ότι η τράπεζα χρειάζεται να εξηγήσει καλύτερα τις αποφάσεις της αλλά δεν μπορεί να ακολουθεί νομισματικές πολιτικές με βάση τα συμφέροντα συγκεκριμένων χωρών, δήλωσε σήμερα ο Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

«Η διατύπωση τέτοιας κριτικής αντανακλά, κατ' ελάχιστον, την ανάγκη να εξηγήσουμε καλύτερα τις αποφάσεις μας για τη νομισματική πολιτική», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης σε εκδήλωση στο Βερολίνο που διοργάνωσε το οικονομικό ινστιτούτο DIW.

 

«Ωστόσο, θα ήθελα να δηλώσω ότι οι πρόσφατες αποφάσεις μας για τη νομισματική πολιτική ευθυγραμμίζονται σε μεγάλο βαθμό με τις αρχές της σταθερότητας που ενσαρκώνει τόσο καλά η γερμανική κουλτούρα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η τράπεζα πρέπει να εφαρμόσει πολιτικές για το «κοινό καλό» αντί για μια συγκεκριμένη ομάδα ή ορισμένες χώρες.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 117 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα