ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:58:24π.μ.
06
Νοεμβρίου

Αδήλωτα τετραγωνικά: Νέα ευκαιρία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

«Αρκετά με το μπλα μπλα, τα ωραία λόγια δεν αρκούν».

Δεύτερη ευκαιρία να αποκαλύψουν στους Δήμους τα αδήλωτα τετραγωνικά των ακινήτων τους, έχουν από σήμερα χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν τα δήλωσαν με την αρχική ρύθμιση. Επίσης όσοι έχουν διαπιστώσει λάθη στην επιφάνεια των ακινήτων που έχουν ήδη δηλώσει στους Δήμους θα έχουν τώρα τη δυνατότητα να τα διορθώσουν.

 

Η νέα ρύθμιση για τη δήλωση των «ξεχασμένων» δικαιολογητικών συνοδεύεται με πέναλτι 20%. Δηλαδή τα πρόσθετα ποσά των δημοτικών φόρων και τελών που αναλογούν στα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα θα είναι προσαυξημένα κατά 20%. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα γλιτώσουν από τις υπέρογκες αναδρομικές χρεώσεις που φθάνουν μέχρι και το 200%.


Η ηλεκτρονική πλατφόρμα διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων θα είναι από σήμερα διαθέσιμη στη διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr/ και θα δέχεται ηλεκτρονικά δηλώσεις, που θα αφορούν στον καθορισμό επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτων. Σύμφωνα με τη ρύθμιση η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

 

Η ρύθμιση για τη δήλωση των τετραγωνικών στους Δήμους αφορά τους ιδιοκτήτες κτισμάτων ή οικοπέδων που δεν τα έχουν δηλώσει στον δήμο καθώς και όσους έχουν δηλώσει ακίνητα με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό, όπως διαμερίσματα, μονοκατοικίες, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, βοηθητικούς χώρους κτιρίων και πολυκατοικιών, βιοτεχνικούς και βιομηχανικούς και ακάλυπτους χώρους, νόμιμα ή τακτοποιημένα αυθαίρετα.

 

Καλύπτει τις επιφάνειες ακινήτων που είχαν δηλωθεί ελλιπώς, επιφάνειες ακινήτων τα οποία δεν δηλώθηκαν ποτέ αλλά και τις επιφάνειες ακινήτων που δεν ηλεκτροδοτήθηκαν ποτέ.

 

Πώς γίνεται η δήλωση σε 4 βήματα
Η διαδικασία για τη δήλωση των «κρυφών» τετραγωνικών μέτρων θα ολοκληρώνεται στα ακόλουθα βήματα:

 

1. Σύνδεση στο σύστημα μέσω των στοιχείων πρόσβασης (μέσω user name και κωδικού πρόσβασης) στο TAXISnet.

2. Δημιουργία μιας δήλωσης για κάθε ακίνητο για το οποίο ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να προχωρήσει στη διόρθωση των στοιχείων των τετραγωνικών μέτρων, επιλέγοντας αρχικά το Δήμο στον οποίο ανήκει.

3. Επιλογή του ακινήτου που επιθυμεί να διορθώσει από τη λίστα όλων των ιδιοκτησιών του και τροποποίηση του αριθμού των τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με τα πραγματικά.

4. Υποβολή της δήλωσης.

 

Ο λογαριασμός
Ο λογαριασμός των αδήλωτων τετραγωνικών μπορεί να γίνει τμηματικά έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις, όπως ισχύει και για την αρχική ρύθμιση. Το ελάχιστο όριο κάθε μηνιαίας δόσης, πλην της τελευταίας, είναι τα 10 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και τα 50 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα.

 

Για τους ιδιοκτήτες ουδέποτε ηλεκτροδοτηθέντων κτισμάτων οι οποίοι θα τα δηλώσουν για πρώτη φορά στους Δήμους θα ισχύει πλήρης απαλλαγή από όλους τους δημοτικούς φόρους και τα δημοτικά τέλη μέχρι και την 31η-12-2019 για τις περιόδους από την 1η-1-2020 και μετά θα πρέπει να πληρώσουν μόνο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.).

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 87 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα