ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 10:00:49π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
18
Μαΐου

Αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες «βυθίζουν» τα Ταμεία

Δεν μπορούν να πληρώσουν το ασφαλιστικό χαράτσι υπέρ του ΕΦΚΑ και του ΕΟΠΥΥ οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, προκαλώντας «τρύπα» στα έσοδα ύψους 1,014 δις ευρώ, σύμφωνα με τον… Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Την ίδια στιγμή, τα «μαύρα» κάνουν το δικό τους πάρτι στην αγορά. Εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί εκβιάζονται να πληρώνονται εμφανώς με πολύ χαμηλότερη αμοιβή και τη διαφορά να την εισπράττουν «μαύρα» από την επιχείρηση. Έτσι, τα έσοδα του ΕΦΚΑ βαίνουν μειούμενα ακόμη περισσότερο.

 

Τέλος, δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που δεν αποδίδουν τις κρατήσεις, με αποτέλεσμα η εισπραξιμότητα των εισφορών του ΕΦΚΑ να διαμορφώνεται στο τραγικό επίπεδο του 56%!

 

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και βεβαίως, για να μην καταρρεύσουν οι συντάξεις, καλείται να το επωμιστεί ο προϋπολογισμός.

 

Αποκαλυπτικές είναι οι προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών για την πορεία των εσόδων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και του ΕΟΠΥΥ από την εφαρμογή των εισφορών 20% και 6,9% για την κύρια σύνταξη και την υγεία αντίστοιχα στο εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών από εφέτος.

 

Σύμφωνα με πίνακα τον οποίο παρουσιάζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε κείμενο νομοτεχνικών βελτιώσεων το οποίο κατέθεσε χθες στο πολυνομοσχέδιο, προβλέπεται απώλεια εσόδων ύψους 1,014 δισ. ευρώ από τον νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών από 1.1.2017.

 

Συγκεκριμένα, από τον «νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών (σ.σ.: κύριας σύνταξης) των αυτoαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών βάσει του πραγματικού τους εισοδήματος» αναμένεται απώλεια εσόδων ύψους 663 εκατ. ευρώ το 2017.

 

Από την «εναρμόνιση των ποσοστών εισφορών υγείας (σ.σ.: ΕΟΠΥΥ) για τους αυτoαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες» αναμένεται απώλεια εσόδων 128 εκατ. ευρώ.

 

Από την «εφαρμογή ενιαίου τρόπου παρακράτησης της εισφοράς υπέρ υγείας» θα χαθούν άλλα 123 εκατ. ευρώ το 2016 -2017.

 

Η πλήρης αναθεώρηση των προβλέψεων εσόδων από το νέο χαράτσι έχει επιβληθεί από τη δραματικά χαμηλή εισπραξιμότητά του στο α΄ τρίμηνο του 2017.

 

 

Πηγή: zougla.gr

 

Διαβάστηκε 297 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα