ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020 - 2:43:21μ.μ.

banner468x60

15
Αυγούστου

Αντεπίθεση Γεωργίου για τα «greek statistics»

Σε συνέντευξή του στους Financial Times ο Ανδρέας Γεωργίου που παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, διαμηνύει ότι η παραπομπή του συνιστά λόγο ανησυχίας τόσο για την Ελλάδα όσο και για τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Ειδικότερα, ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ δήλωσε: «Νιώθω ότι ζω σε έναν παράδοξο κόσμο όπου τα πάντα στέκονται ανάποδα. Αυτοί που παράγουν αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία που έχουν επικυρωθεί πολλές φορές από διεθνείς οργανισμούς διώκονται, την ώρα που όσοι είναι απέναντι και ήταν υπεύθυνοι για τη νοθεία των στατιστικών στοιχείων κατά το παρελθόν δεν αμφισβητούνται».

 

Παράλληλα, υποστήριξε ότι μια εναντίον του καταδικαστική απόφαση θα ήταν ανησυχητική ακόμα και για την ΕΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αν κρατικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να κρατήσουν ακριβή στατιστικά στοιχεία χωρίς φόβο ότι θα σέρνονται επί χρόνια σε δικαστικές αίθουσες, η ακεραιότητα της ΕΕ και του οικονομικού της συστήματος θα έχει υπονομευθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό».

 

Ο κ. Γεωργίου δεν αποκλείει ακόμα και εμπλοκή στο θέμα του ελληνικού χρέους, αναφέροντας ότι «εάν ο υπολογισμός του δημόσιου χρέους κριθεί από τα δικαστήρια ότι ήταν λανθασμένος, μπορεί υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους και την ελάφρυνσή του από τους Ευρωπαίους εταίρους; Δεν είναι λογικό... Είναι φρόνιμο να διευθετηθεί το θέμα αυτό»

 

 

πηγή: cnn.gr

Διαβάστηκε 121 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα