ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 31 Μαΐου 2020 - 8:09:20μ.μ.

banner468x60

15
Δεκεμβρίου

CNBC: «Σκληρή η στάση της Ευρώπης την ώρα που 1,2 εκατ. Έλληνες συνταξιούχοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας»

Όπως αναφέρει το CNBC σε άρθρο του «η Ελλάδα πλησιάζει νέα πολιτική και οικονομική αναταραχή, καθώς οι πιστωτές της χώρας και η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται σε διαμάχη για το μείγμα των μέτρων που θα εξασφαλίσουν τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική φερεγγυότητα της χώρας».

Παράλληλα, το άρθρο κάνει λόγο για σκληρή κίνηση εκ μέρους της Ευρώπης ως απάντηση στις εξαγγελίες Τσίπρα, την ώρα που 1,2 εκατ. Ελληνες συνταξιούχοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και τα νησιά δοκιμάζονται και από το προσφυγικό πρόβλημα. Ωστόσο όπως σημειώνει ο αρθρογράφος, ο κ. Τσίπρας δεν είχε ενημερώσει τους δανειστές για την απόφασή του να μοιράσει χρήματα.


«Την Τετάρτη, η ευρωζώνη έβαλε πάγο στα 45 δισεκατομμύρια ευρώ βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που θα βοηθούσαν την χρεωμένη χώρα, η οποία υποφέρει από βαθιά ύφεση και υψηλή ανεργία. Αυτό ήρθε ως απάντηση στις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους τον Δεκέμβριο. Παγώνοντας τη ροή κεφαλαίων προς την Ελλάδα, απειλεί τώρα να προκαλέσει νέο ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης χρέους και να δοκιμάσει περαιτέρω τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ελάφρυνση του χρέους είχε ως στόχο να βοηθήσει τις αδύναμες ελληνικές τράπεζες να βρουν ρευστότητα. Με αυτόν τον τρόπο απαγορεύει στην Ελλάδα τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΕ» σημειώνεται και προσθέτει: «Ως αποτέλεσμα, το χρηματιστήριο της Αθήνας έπεσε 3% ενώ τα δεκαετή ομόλογα ανέβηκαν 4%».

 

Οπως αναφέρει το CNBC ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τη Μέρκελ αύριο θα αναζητήσει συμβιβαστική φόρμουλα μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ.

 

Το άρθρο κλείνει αναφέροντας: «Εχοντας πάντως να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι η δημοτικότητά της βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, είναι πιθανό η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να πάει σε πρόωρες εκλογές μέσα στο 2017».

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 94 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα