ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 1:32:11μ.μ.
01
Οκτωβρίου

Διορία μέχρι τις 10 Οκτωβρίου στην Κυβέρνηση για την επιτυχή ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ

Η ελληνική κυβέρνηση έχει προθεσμία μέχρι τις 10 Οκτωβρίου — την ήμερα που είναι προγραμματισμένο να  συνεδριάσει το Eurogroup — να έχει ολοκληρώσει πλήρως τα εκκρεμή προαπαιτούμενα προκειμένου να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης οι εκκρεμότητες αφορούν τον τομέα ενέργειας και την Πολιτική Αεροπορία και είναι απαραίτητο να έχουν ρυθμιστεί μέχρι την Τετάρτη, καθώς μετά ακολουθεί η ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, ενώ χρειάζεται και ο απαραίτητος χρόνος για τους εκπροσώπους των θεσμών, προκειμένου να ολοκληρώσουν την έκθεση συμμόρφωσης.

 

Εφόσον το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί, το EuroWorking Group αναμένεται να συγκληθεί εκ νέου τη Δευτέρα το πρωί, πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup για να εισηγηθεί στους υπουργούς Οικονομικών την έγκριση της εκταμίευσης των 2,8 δισ. ευρώ.

 

Ερωτηθείς σχετικά με την προετοιμασία για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή οι θεσμοί και τα κράτη-μέλη βρίσκονται σε συνεχή επαφή σε ό,τι αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και η συζήτηση κινείται γύρω από τις τεχνικού χαρακτήρα δυσκολίες που παρουσιάζει το εν λόγω ζήτημα.

 

Το θέμα της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν αναμένεται να συζητηθεί στο επικείμενο Eurogroup, καθώς είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το τέλος της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, εφόσον οι υπουργοί Οικονομικών επιβεβαιώσουν το τέλος της πρώτης αξιολόγησης την επόμενη Δευτέρα, οι εκπρόσωποι των θεσμών θα μεταβούν στην Αθήνα την εβδομάδα μετά το Eurogroup για να ξεκινήσουν τις συζητήσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 235 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα