ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 - 5:55:19π.μ.

banner468x60

03
Φεβρουαρίου

ΕΦΚΑ: H ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Ταμείου και τα εμπόδια στην αποστολή των ειδοποιητηρίων

Η αποστολή των ειδοποιητηρίων με τις νέες εισφορές σε 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, έπρεπε να γίνει από χθες, αλλά τελικά μετατίθεται για τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ ακόμα και η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ θα γίνει σταδιακά.

Για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν το σύστημα αντέχει τον όγκο των δεδομένων, καθώς και πότε ακριβώς θα ανέβουν όλα τα ειδοποιητήρια για τις νέες εισφορές.

 

Αρχικά θα επιχειρηθεί να αναρτηθούν μόνο οι εισφορές για όσους έχουν εισόδημα από μία απασχόληση και στη συνέχεια για τους υπόλοιπους.

 

Τα ειδοποιητήρια αφορούν τόσο τις εισφορές Ιανουαρίου που πρέπει να πληρωθούν το αργότερο έως τις 28 Φεβρουαρίου όσο και αυτές του Φεβρουαρίου που πρέπει να καταβληθούν έως τις 31Μαρτίου 2017.

 

Οι εισφορές έχουν υπολογιστεί επί του εισοδήματος του 2015 το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις είναι υψηλότερο από το εισόδημα του 2016 με αποτέλεσμα ο ασφαλισμένος τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του 2017 (στη συνέχεια γίνεται συμψηφισμός) να προπληρώνει το κράτος.


 
Όσοι έκλεισαν τα μπλοκάκια τους και διέκοψαν τη δραστηριότητά τους έως 31/12/2016 δεν είναι ενεργοί ασφαλιστικά και δεν έχουν υποχρέωση καταβολής εισφορών.
 


Επίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της ασφάλισης, οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια και έως δύο εργοδότες που θα ζητήσουν τη συμμετοχή του εργοδότη στο ασφάλιστρο θα πρέπει να περιμένουν πολλούς μήνες για κάνουν χρήση της πλατφόρμας που υποσχέθηκε το υπουργείο Εργασίας.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 73 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»