ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 6:59:30π.μ.
25
Οκτωβρίου

Εφορία: Βαρύς ο λογαριασμός – Έξι φορο-χτυπήματα μέχρι την Παρασκευή

Οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν διπλή δόση ΕΝΦΙΑ, τέταρτη δόση φόρου εισοδήματος και τριπλή δόση για παλαιές ρυθμισμένες οφειλές.

Την πόρτα εκατοντάδων χιλιάδων φορολογούμενων «χτυπάει» αυτήν την εβδομάδα η Εφορία «απαιτώντας» την πληρωμή έως και 6 φορο-δόσεων για εισοδήματα, ακίνητα και παλαιές οφειλές. Μέχρι την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου νοικοκυριά και επιχειρήσεις καλούνται να σηκώσουν ένα βαρύ λογαριασμό που υπερβαίνει το 1,5 δισ. ευρώ.

 

Σε πέντε μέρες εκπνέει η προθεσμία για την εξόφληση της τέταρτης δόσης του φόρου εισοδήματος, των δύο πρώτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ αλλά και η τριπλή δόση για επανένταξη στις 100 και 120 δόσεις από όσους έχουν πληγεί από την πανδημία. Λίγο πριν την πληρωμή της διπλής δόσης του ΕΝΦΙΑ οι φορολογούμενοι έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν το εκκαθαριστικό και να διορθώσουν τυχόν λάθη και παραλείψεις που ενδεχομένως ανεβάζουν το φόρο.

 

Ειδικότερα μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να πληρωθούν:

Τέταρτη δόση φόρου εισοδήματος. Οι φορολογούμενοι με χρεωστικό σημείωμα θα πρέπει να πληρώσουν την τέταρτη δόση του φόρου εισοδήματος ύψους περίπου 270 εκατ. ευρώ ενώ οι επιχειρήσεις θα καταβάλλουν 400 εκατ. ευρώ. Ακολουθούν άλλες τέσσερις μηνιαίες δόσεις με την τελευταία έως το τέλος του Φεβρουαρίου

2022.
Δύο δόσεις ΕΝΦΙΑ: Πάνω από 6,2 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν διπλή δόση ΕΝΦΙΑ, του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου που συνολικά φθάνει τα 800 εκατ. ευρώ. Οσοι έχουν εντοπίσει λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας τους που «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ έχουν την ευκαιρία να τα διορθώσουν υποβάλλοντας αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 πριν την λήξη της προθεσμίας για την πληρωμή των δόσεων του φόρου. Με την υποβολή της δήλωσης εκδίδεται νέο εκκαθαριστικό με το ποσό του ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρώσουν.


Τρεις δόσεις για τις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων. Οι οφειλέτες που έχουν πληγεί από την πανδημία και έχασαν τις παλαιές ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων από 1η Μαρτίου 2020 έως και 31 Ιουλίου 2021 προκειμένου να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα

mybusinessSupport και να καταβάλλουν τη δόση του Αυγούστου μαζί με τις δόσεις Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουν οι οφειλέτες για να κερδίσουν ξανά τις παλαιές ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων. Σημειώνεται ότι απώλεια της ρύθμισης επέρχεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 

α) ο οφειλέτης δεν καταβάλλει 3 συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή των 3 τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.


β) οφειλέτης δεν υποβάλλει τις προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του ΦΠΑ, καθ’ όλο το διάστημα της ρύθμισης των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή της, εντός 3 μηνών το αργότερο από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους.
γ) ο οφειλέτης δεν εξοφλεί ή τακτοποιεί τις νέες οφειλές του εντός της προθεσμίας καταβολής τους.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 66 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα