ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 11:56:22μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
13
Αυγούστου

Έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στη σκιά των γερμανικών αμφιβολιών

Την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα θα συνεδριάσει εκτάκτως στις Βρυξέλλες το Eurogroup με θέμα την έγκριση της συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές, δήλωσε εκπρόσωπος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Η συνεδρίαση, η οποία θα διεξαχθεί, όπως όλα προς το παρόν δείχνουν, με φυσική παρουσία των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, δεν αναμένεται να είναι εύκολη για την Αθήνα, λόγω της στάσης κυρίως της γερμανικής πλευράς και του Β. Σόιμπλε.

 

Αν και ήταν θετική ήταν η πρώτη επίσημη αντίδραση του Βερολίνου, καθώς ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας έκανε λόγο για «ουσιώδες αποτέλεσμα», η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι ο Β. Σόιμπλε περιμένει στη... γωνία για να δημιουργήσει προβλήματα.

 

Επιμένοντας, ωστόσο, στη σκληρή γραμμή, ο Στέφεν Ζάιμπερτ διεμήνυσε ότι πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω το περιεχόμενο των συμφωνηθέντων πριν αποφασιστεί να τεθεί προς ψήφιση στο γερμανικό κοινοβούλιο.

 

Και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι το Βερολίνο εκφράζει ερωτήματα, αλλα δεν απορρίπτει τη συμφωνία, ενώ διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της.

 

«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν στις 3 το μεσημέρι ώρα Βρυξελλών για να συζητήσουν για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας» είπε ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

 

Το νέο μνημόνιο θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή έως την Πέμπτη και συνοδεύεται από δανειακό πακέτο που μπορεί να φθάσει τα 86 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 δισ. ευρώ αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 213 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα