ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:06:18μ.μ.
11
Αυγούστου

Έως τα τέλη του έτους η παραμονή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στον e-ΕΦΚΑ

Τι γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Παρατείνεται εκ νέου, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, η παραμονή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στον e-ΕΦΚΑ προκειμένου να ολοκληρωθεί το σύνολο των εκκρεμών υποθέσεων μετατροπής προκαταβολών συντάξεων σε οριστικές και να διεκπεραιωθεί το σύνολο των εκκρεμών υποθέσεων, που αφορά κυρίως στην εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων, απασχόληση συνταξιούχων και τροποιητικές συνταξιοδοτικές αποφάσεις λόγω επανακατατάξεων, παράλληλα με τη διεκπεραίωση των τρεχουσών και νεοεισερχομένων αιτημάτων.

 

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής του Μέρα25 Φωτεινή Μπακαδήμα με θέμα «Φαντάροι αντί μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες απόδοσης συντάξεων». Υπενθυμίζεται, ότι η προηγούμενη προθεσμία θα έληγε στις 31 Οκτωβρίου 2021.

 

Οι στρατεύσιμοι διατέθηκαν από υπηρεσίες και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων του λεκανοπεδίου Αττικής και επελέγησαν με βάση τις γνώσεις τους στα οικονομικά, τη λογιστική και την πληροφορική. Η εργασία τους στον ΕΦΚΑ συνίσταται στην αναζήτηση δικαιολογητικών και στη συσχέτισή τους με τις προς έκδοση συντάξεις, στον έλεγχο των μεταβολών σύμφωνα με τα φυσικά παραστατικά, στην πρωτοκόλληση-ταξινόμηση σε φυσικούς και ηλεκτρονικούς φακέλους των αιτήσεων λήψης σύνταξης και της λοιπής συνταξιοδοτικής αλληλογραφίας, στην αρχειοθέτηση εκτυπωτικών εκδοθέντων συντάξεων και στην καταχώρηση δεδομένων προκειμένου στη συνέχεια η εκτέλεση έκδοσης της σύνταξης να διενεργηθεί από υπάλληλο της οργανικής δύναμης του e-ΕΦΚΑ. Κατά το χρονικό διάστημα ενασχόλησης του ως άνω προσωπικού στο συγκεκριμένο αντικείμενο διαπιστώθηκε ότι εκκαθαρίστηκε ο μεγαλύτερος όγκος των εκκρεμών υποθέσεων μετατροπής προκαταβολών συντάξεων σε οριστικές, ενώ το σύνολό τους αναμένεται να εκκαθαριστεί εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος, σύμφωνα με τον υπουργό.

 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι η παροχή συνδρομής, για ορισμένο χρόνο, του συγκεκριμένου προσωπικού έχει σκοπό να διεκπεραιωθεί το σύνολο των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτημάτων -αλλά και να μειωθεί δραστικά ο χρόνος απονομής τους- των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίοι αποστρατεύτηκαν και ουδεμία εμπλοκή υπάρχει με τις συντάξεις των ναυτεργατών.

 

«Με δεδομένη τη μέχρι σήμερα εξαιρετική συνεργασία μεταξύ ΥΠΕΘΑ και ΕΦΚΑ, η οποία παράλληλα διέπεται από πνεύμα αμφίπλευρης προσαρμοστικότητας, και με δεδομένο ότι έχει αποδώσει τα μέγιστα προς όφελος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, εγκρίθηκε η παραμονή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι την 31η Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο που προαναφέρθηκε», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 

 

 

Πηγή:newsbomb.gr

Διαβάστηκε 86 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα