ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:50:54μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
26
Μαΐου

Επιμένει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το ΔΝΤ

Την πάγια άποψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πως «δεν προκύπτει από κάπου ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση χωρίς αισθητή ελάφρυνση τους χρέους της.

Η άποψη αυτή του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει» εξέφρασε στο γερμανικό περιοδικό «Focus» ο διευθυντής του Τομέα Χρηματοπιστωτικών Ερευνών του Ταμείου Τομπίας Άντριαν.

 

Παράλληλα, επεσήμανε την ελλιπή συμμόρφωση των χωρών του Συμφώνου Σταθερότητας και ζήτησε μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία. «Είναι ένα θεμελιώδες πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το γεγονός ότι δεν μπορούν να πιεσθούν τα κράτη-μέλη να τηρούν τους κανόνες του κρατικού προϋπολογισμού» πρόσθεσε. 

 

Ο κ. Άντριαν τόνισε, επίσης, ότι οι οικονομικές ανισορροπίες για μεγάλο διάστημα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «δοκιμασία την Ευρωζώνη. Επομένως, θα ήταν επιθυμητό να τηρούν από μόνες τους οι χώρες-μέλη τους κανόνες του Μάαστριχτ».

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 324 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα