ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:08:50π.μ.
04
Μαρτίου

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση μετά το χάος με τα μπλοκάκια

Τάξη στο χάος που έχει επικρατήσει με τις ασφαλιστικές εισφορές στα μπλοκάκια φαίνεται πως θα επιχειρήσει να βάλει η κυβέρνηση, φέρνοντας στη Βουλή νέα νομοθετική ρύθμιση.

Κι αυτό γιατί οι διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου και οι εγκύκλιοι που εκδόθηκαν φαίνεται να περιπλέκουν περισσότερο την εφαρμογή τους, καθιστώντας στην πράξη αδύνατη την καταβολή εισφορών για χιλιάδες ασφαλισμένους.

 

Πληροφορίες που μεταδίδει η «Καθημερινή» αναφέρουν ότι το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη καταρτίσει σχέδιο νόμου με στόχο «την επίσπευση διαδικασιών για την εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης», το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις αμέσως επόμενες ημέρες.

 

Σε αυτό θα περιλαμβάνονται διατάξεις που αλλάζουν σημαντικά σημεία του νόμου Κατρούγκαλου, που ψηφίστηκε τον Μάιο του 2016 και έπρεπε να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2017 κι ακόμη δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι περισσότεροι από150.000 ασφαλισμένοι δεν γνωρίζουν ακόμη το ύψος των εισφορών που πρέπει να καταβάλουν στον ΕΦΚΑ.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 170 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα