ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 7 Απριλίου 2020 - 8:16:30π.μ.

banner468x60

23
Ιουνίου

Έρχεται η ώρα εξόφλησης της ιδιωτών μέσω… δανειστών

Το Δημόσιο θα εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους προς ιδιώτες με κάθε τρόπο το επόμενο διάστημα.

Αυτά τα 4-5 δις ευρώ που οφείλει στην αγορά θα πρέπει να πληρωθούν και μάλιστα όσο πιο σύντομα γίνεται, ώστε να τονωθεί η πραγματική οικονομία και να «ανασάνουν» οι επιχειρήσεις.

 

Πλέον η εξόφληση του ιδιωτικού τομέα δεν επαφίεται στην καλή πρόθεση ή την οικονομική δυνατότητα της χώρας, αλλά παρεμβαίνουν οι πιστωτές με τον πιο αποφασιστικό τρόπο μέχρι σήμερα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες συναρτούν το ρυθμό εκταμίευσης των χρημάτων του προγράμματος, που δεν αφορούν εξόφληση παλαιοτέρων ομολόγων με εκείνον εξόφλησης των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

 

Έτσι λοιπόν θα εφαρμοστεί και μία νέα ρήτρα, η οποία δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες στα κρατικά ταμεία τους δεκατέσσερις μήνες που μεσολαβούν μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και την μεγάλη υπεραξιολόγηση.

 

Η κυβέρνηση πλέον δεσμεύεται να πληρώνει από τα κρατικά ταμεία, παράλληλα με τους θεσμούς, για την εξόφληση των οφειλών που έχει σωρεύσει και μάλιστα σε αναλογία 1 προς 1.

 

Τα 1,6 δισ. ευρώ της δόσης που συνδέονται με οφειλές του Κράτους προς ιδιώτες θα τα διαθέσουν οι δανειστές σε δύο στάδια εκ των οποίων το ένα θα έρθει τον Ιούλιο, και το δεύτερο το φθινόπωρο. Θα πρέπει να συνοδεύονται από αντίστοιχες αποπληρωμές οφειλών από τα κρατικά ταμεία.

 

Τα χρήματα δεν υπάρχουν κι αν βρεθούν θα έχουν άμεση επίπτωση στο πλεόνασμα, που αγωνίζεται να βγάλει η χώρα και το 2017.

 

Πάντως, στο οικονομικό επιτελείο προσανατολίζονται να ξεκινήσουν να πληρώνουν μέσω συμψηφισμών. Να εμφανίζουν δηλαδή... πληρωμές προς τον ιδιωτικό τομέα, συμψηφίζοντας οφειλές προς το δημόσιο με υποχρεώσεις του κράτους.

 

Το πρόβλημα μεγαλώνει αν συνυπολογίσει κανείς την «κόπωση» που εμφανίζουν σταδιακά τα έσοδα, καθώς και την απροθυμία των πολιτών να υποβάλλουν ακόμη και τις καθιερωμένες φορολογικές δηλώσεις.

 

 


πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 114 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα