ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 3:54:56π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
23
Νοεμβρίου

Σήμερα, Δευτέρα, το τυπικό «ok» από το Eurogroup

Συνεδριάζει και ο ESM για την εκταμίευση της υπο - δόσης των 2 δισ. ευρώ

Το προγραμματισμένο Eurogroup θα γίνει κανονικά στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα, παρά την υψηλή επιφυλακή ασφαλείας, ενημέρωσε η προεδρία της ΕΕ, σύμφωνα με το Reuters.


Το τελικό πράσινο φως για την εκταμίευση των 2+10 δισ. ευρώ αναμένεται να ανάψει το Eurogroup, το οποίο έχει προγραμματισμένη συνεδρίαση τη Δευτέρα, το απόγευμα, και κατόπιν την τελική απόφαση θα λάβει την ίδια ημέρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM).


Τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα δοθούν μόλις γνωστοποιηθούν οι ακριβείς ανάγκες των τραπεζών σε κεφάλαια.


Nα σημειωθεί ότι η συνεδρίαση του Eurogroup σήμερα αφορά τις συστάσεις της Κομισιόν επί των προϋπολογισμών των κρατών μελών που δεν βρίσκονται σε πρόγραμμα.


Τα εύσημα από Ντάισελμπλουμ


Η Ελλάδα υλοποίησε όλες τις μεταρρυθμίσεις του πρώτου πακέτου μέτρων που συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές της, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση της πρώτης δόσης δανείου, ανακοίνωσε σχετικά ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στις Βρυξέλλες.


«Επί τη βάσει της τελικής έκθεσης συμμόρφωσης, το Euro Working Group συμφώνησε ότι οι ελληνικές αρχές ολοκλήρωσαν το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων και τη λήψη μέτρων στον χρηματοπιστωτικό τομέα που είναι σημαντικά για μια επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.


«Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την τελική έγκριση από το Διευθυντικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που συνδέεεται με το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων», είπε.


Η συμφωνία θα επιτρέψει, επίσης, στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να λάβει εξατομικευμένες αποφάσεις για τη μεταφορά πόρων στην Ελλάδα για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού τομέα, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup.


Η επόμενη δοκιμασία ξεκινά από αύριο


Ενώ δεν έχει προλάβει να πέσει η σκόνη από το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων με την κοινωνία «παγωμένη» από την οπισθοχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα της πρώτης κατοικίας και των πλειστηριασμών, το δεύτερο «πακέτο» προαπαιτούμενων, είναι «εδώ». Αύριο, Τρίτη, ανοίγει επίσημα η συζήτηση της ατζέντας με την κυβέρνηση να βαδίζει σε κινούμενη άμμο σε σχέση με τις εσωτερικές της ισορροπίες και την κόπωση των πολιτών.


Το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό και το νέο μισθολόγιο θα πιέσουν ακόμη περισσότερο την κυβερνητική συνοχή που μόλις πρόσφατα μέτρησε δύο απώλειες στην τελευταία ψηφοφορία της Βουλής.

 

Οι Βρυξέλλες σε ύψιστο συναγερμό


Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή της η ευρωπαϊκή προεδρία γνωστοποίησε πως οι εργασίες του Eurogroup θα γίνουν κανονικά και πως διατηρείται το επίπεδο συναγερμού στον ύψιστο βαθμό 4 και τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον Βέλγο πρωθυπουργό, Σαρλ Μισέλ.


Νέα αξιολόγηση της επικινδυνότητας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα.


Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών, ο Σ. Μισέλ ανέφερε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του Βελγίου δε συνέστησε τη λήψη περαιτέρω μέτρων, από αυτά που ισχύουν για την πόλη.

 

 

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 206 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα