×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
20
Ιουνίου

Οι επενδύσεις της Κίνας στην Ελλάδα απαλύνουν τις συνέπειες της κρίσης

Στον ρόλο της Κίνας στην οικονομική ανάπτυξη της νότιας Ευρώπης αναφέρεται σήμερα με άρθρο της η οικονομική γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung».

«Το Πεκίνο γίνεται μέτοχος στη νότια Ευρώπη της κρίσης. Τώρα η Ελλάδα μπλοκάρει την καταδίκη της Ε.Ε. στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (στην Κίνα)». Η εφημερίδα σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται διχασμένοι για το ζήτημα αυτό οι Ευρωπαίοι στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

 

Παράλληλα, εκτιμά ότι «το γεγονός αυτό αποτελεί έμμεση συνέπεια της συνεχιζόμενης κρίσης στη νότια Ευρώπη και της πολιτικής περικοπών που ακολουθεί η Ε.Ε. Κάθε χρόνο η Κίνα επενδύει στην υπερχρεωμένη Ελλάδα πολλά χρήματα, απαλύνοντας σημαντικά τις συνέπειες της ένδειας. Το 2016 ένας κινεζικός κολοσσός υπηρεσιών logistics αγόρασε ένα πλειοψηφικό πακέτο στο λιμάνι του Πειραιά - ένα βήμα που είχε προετοιμαστεί από διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις. Αλλά και οι επενδύσεις στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια.

 

«Το ενδιαφέρον του Πεκίνου για τις χώρες της κρίσης στη νότια Ευρώπη πρέπει να ιδωθεί σε ένα ευρύτερο πλαίσιο: πρόκειται για το γιγαντιαίο σχέδιο που ονομάζεται Νέος Δρόμος του Μεταξιού, για το οποίο η κυβέρνηση του Πεκίνου έχει συστήσει ένα ταμείο ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

 

 


πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 358 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)