ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 4:46:19μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
06
Μαρτίου

Η πίεση της Γερμανίας φέρνει το ΔΝΤ στην Αθήνα

Αισιοδοξία επικρατεί στην κυβέρνηση για την επιστροφή των δανειστών αυτήν την εβδομάδα.

Η απόφαση για την ημερομηνία άφιξης στην Αθήνα θα δοθεί στο Eurogroup της Δευτέρας, το γενικότερο τοπίο θα παραμείνει θολό, αφού η αξιολόγηση δεν είναι σίγουρο πώς και πότε θα ολοκληρωθεί, καθώς σε κάθε περίπτωση οι δανειστές ζητούν μείωση στις κύριες συντάξεις.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από πιέσεις της Γερμανίας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το δημοσιονομικό κενό προσδιορίζεται πλέον στο 2% του ΑΕΠ, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος ως το 2018.

 

Σημειώνεται ότι μετά το δείπνο των δανειστών στις Βρυξέλλες, το ΔΝΤ έκανε λόγο για «έγκαιρη επιστροφή» (early return) της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα. Ο Τζέρι Ράις υπογράμμισε ότι ο ακριβής χρόνος θα ανακοινωθεί μετά το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας.

 

«Μοιραζόμαστε την άποψη ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να ζητήσει από το ΔΝΤ να τηρήσει τις συμφωνίες και να μην εγείρει συνεχώς νέες απαιτήσεις.

 

«Υπογράψαμε τον Ιούλιο ένα πρόγραμμα και το τηρούμε. Το πρόβλημα είναι και παραμένει το ΔΝΤ. Κατ' επανάληψη έρχονται από εκεί νέες απαιτήσεις οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την αρχική συμφωνία. Η ΕΕ πρέπει να ζητήσει από το ΔΝΤ να σεβαστεί τη συμφωνία», τονίζει ο πρωθυπουργός.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 194 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα