ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 - 9:38:02π.μ.

banner468x60

24
Σεπτεμβρίου

Ιδιοκτήτες ακινήτων: Ζητούν αυτόματους συμψηφισμούς αποζημιώσεων του 2020 με τον ΕΝΦΙΑ

Τέλος χρόνου για δηλώσεις Covid.

Την άμεση διενέργεια αυτόματων συμψηφισμών των ποσών περυσινών αποζημιώσεων μειώσεων ενοικίων από τις φετινές οφειλές ΕΝΦΙΑ ζήτησε με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και την ΑΑΔΕ μετά και την ανάρτηση των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ.

 

Οι ιδιοκτήτες ζητούν επίσης:

να εκκαθαριστούν και να καταβληθούν όλα τα εκκρεμή ποσά αποζημιώσεων των τελευταίων μηνών και ιδιαίτερα όσων σχετίζονται με υπεκμισθώσεις ακινήτων,
να ξανανοίξει για διορθώσεις και νέες δηλώσεις COVID η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για το διάστημα Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020 και
να δοθεί παράταση για τη χωρίς πρόστιμο δήλωση λύσεων μισθώσεων, έως ότου η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ εμφανίζει ως επιλογή όλες τις “Ενεργές Μισθώσεις”.


Τέλος χρόνου για δηλώσεις Covid


Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία που έχει δώσε η ΑΑΔΕ στους φορολογούμενους οι οποίοι υποχρεωτικά εισέπραξαν «κουρεμένα» έως και 100% ενοίκια από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και τον Ιούλιο του 2021 προκειμένου να υποβάλουν:

 

Τις δηλώσεις COVID για τα μειωμένα ενοίκια του Ιουλίου. Ο εκμισθωτής /υπεκμισθωτής, ανεξαρτήτως του εάν έλαβε την προκαταβολή για τα «κουρεμένα» μισθώματα, υποχρεούται να υποβάλει δήλωση περί μεταβολής του μισθώματος (δήλωση COVID) έως το τέλος του μήνα. Για τις περιπτώσεις που προκαταβληθεί αποζημίωση, αλλά δεν υποβληθεί δήλωση COVID εντός της προθεσμίας ή για τις περιπτώσεις που τροποποιείται η δήλωση COVID Ιουλίου σε σχέση με τον Ιούνιο 2021, το ποσό καθίσταται απαιτητό και η διαδικασία αναζήτησής του ως αχρεωστήτως καταβληθέντος αναμένεται να προσδιοριστεί με νέα απόφαση.
Τις δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας προκείμενου να δηλωθεί η λύση συμφωνίας μίσθωσης μέχρι την 12η Ιουνίου 2020.
Τις δηλώσεις Covid ή/και Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας από εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων στην περίπτωση που λαμβάνουν σχετική ειδοποίηση από τη Φορολογική Διοίκηση για να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις τους.


Τις δηλώσεις Covid ή/και Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, για Ιανουάριο μέχρι και Μάιο 2021, από εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων.
Τις δηλώσεις Covid, για Μάρτιο μέχρι και Δεκέμβριο 2020, από εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων, που δεν έχουν υποβάλει Δήλωση.
Τις δηλώσεις τροποποιητικών πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας για Μάρτιο μέχρι και Δεκέμβριο 2020, για τις περιπτώσεις υπεκμισθώσεων με πολλά ακίνητα.


Τις δηλώσεις Covid ή/και Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας από τους Οργανισμούς Λιμένος, που παραχωρούν/υποπαραχωρούν το δικαίωμα χρήσης χώρων εντός της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης σε τρίτους έναντι ανταλλάγματος, και από πρόσωπα, στα οποία καταβάλλεται αποζημίωση λόγω εξωσυμβατικής χρήσης των ακινήτων τους.για τις διορθώσεις και τις αρχικές δηλώσεις Covid για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2021.

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 31 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα