ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 4:02:08μ.μ.
21
Ιουνίου

Κατάλογος με... «ουρές» για την υποδόση των 2,8 δισ.ευρώ που θα πρέπει να υλοποιήσει η Κυβέρνηση το καλοκαίρι

Γεμάτος… αποκρατικοποιήσεις αλλά και νέες αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών για δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες θα είναι ο κατάλογος με τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση

μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου προκειμένου να εκταμιεύσει την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ που υπολείπεται για να ολοκληρωθεί πλήρως η διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης.


Στο υπουργείο Οικονομικών γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστερήσεων. Δεν είναι μόνο ότι τα 2,8 δισ. ευρώ είναι απαραίτητα και για την κάλυψη των δανειακών απαιτήσεων της χώρας αλλά και για τη συνέχιση της διαδικασίας αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.


Είναι ότι η μίνι αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου αποτελεί το πρώτο από τα τρία στάδια που θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για καθυστερήσεις.


Το δεύτερο στάδιο είναι η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης με τα τουλάχιστον 40 προαπαιτούμενα και το τρίτο στάδιο είναι η επίτευξη συμφωνίας για την ένταξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.


Αυτό το τρίτο στάδιο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Από αυτό το τρίτο στάδιο αναμένεται να κριθεί το τι θα συμβεί στη χώρα μετά το 2018 καθώς το ΔΝΤ θα ζητήσει σαφείς δημοσιονομικούς στόχους για την περίοδο μετά τη λήξη του 3ουμνημονίου αλλά και πλήρως ποσοτικοποιημένες παρεμβάσεις για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.


Η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων αλλά και της αξιοποίησης τη δημόσιας περιουσίας είναι σαφές ότι απασχολεί τους δανειστές οι οποίοι έχουν ζητήσει μέχρι τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου να διευθετηθούν ανοικτά θέματα όπως:


 Η μεταβίβαση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να προχωρήσει η πώληση στην Deutsche Telekom πιθανότατα μέσα στον Ιούλιο


 Η κύρωση της συμφωνίας για το Ελληνικό με την ψήφο της Ελληνικής Βουλής.


 Η εκκίνηση της διαδικασίας για την εξεύρεση στρατηγικού εταίρου για τον ΑΔΜΗΕ ο οποίος θα αποκτήσει τουλάχιστον το 20% των μετοχών.


 Η εκκίνηση της διαδικασίας για την παραχώρηση της Εγνατίας οδού αλλά και των τριών κάθετων αξόνων. Η σύμβαση αυτή, θα έχει χρονική διάρκεια τουλάχιστον 35 ετών.


 Η κατάρτιση λίστας με τις ΔΕΚΟ που θα μεταφερθούν σε πρώτη φάση στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων


 Θα πρέπει να κλειδώσουν οι υποψηφιότητες για τη συγκρότηση του Εποπτικού Συμβουλίου του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.


Εκτός από τις αποκρατικοποιήσεις «καυτές πατάτες» για το φθινόπωρο θα είναι και οι παρεμβάσεις στον ασφαλιστικό νόμο πριν αυτός ενεργοποιηθεί. Ουσιαστικά θα επανέλθουν στο προσκήνιο όλες οι απαιτήσεις των δανειστών οι οποίοι πριν από εβδομάδες ζήτησαν να αλλάξουν διατάξεις του νέου ασφαλιστικού που μόλις είχε ψηφιστεί. Τα «προαπαιτούμενα» για τον υπολογισμό των εισφορών είναι:

Καταργούνται οι ελάχιστες ασφαλιστικές εισφορές για τα τουριστικά καταλύματα.


Καταργούνται όλες οι εξαιρέσεις από την υποχρέωση καταβολής χαμηλότερων ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο υγείας.


Μειώνεται η έκπτωση για την καταβολή του κατ’ αποκοπή ποσού για την αναγνώριση των πλασματικών περιόδων ασφάλισης


Αν προστεθεί η τροποποίηση της νομοθεσίας για το ΕΤΜΕΑΡ, η διαδικασία για την αλλαγή των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών, η νέα νομοθεσία για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αλλά και η επιλογή του Διοικητικού Συμβουλίου της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Εσόδων, τότε ολοκληρώνεται ο κατάλογος με τα θέματα που θα πρέπει να κλείσουν προκειμένου να απελευθερωθεί η δόση των 2,8 δις. ευρώ.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 110 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα