Εκτύπωση αυτής της σελίδας
01
Μαρτίου

Με «ξαφνικό θάνατο» απειλεί τους συνταξιούχους το ΔΝΤ - Έρχονται κλιμακωτές μειώσεις σε ποσά άνω των 600 και 800 ευρώ

Με “ξαφνικό θάνατο” απειλεί τους συνταξιούχους το ΔΝΤ που μπήκε στο παιχνίδι της διαπραγμάτευσης με... φουλ επίθεση στις συντάξεις.

Ήταν τέτοιες οι απαιτήσεις των δανειστών στην πρώτη ημέρα που οι διαπραγμάτευση ξαφνικά διακόπηκε στις 10 τη νύχτα και ενώ όλοι ανέμεναν μια... μεγάλη βραδιά με συζητήσεις ως τα ξημερώματα.

 

Οι πληροφορίες λένε ότι το Ταμείο επιφύλασσε την πιο δυσάρεστη έκπληξη για την κυβέρνηση. Απαίτησε περικοπές στις συντάξεις από το 2018 και όχι από τη διετία 2019-2020 και σε βάθος ακόμη και πενταετίας όπως επιθυμεί το Μαξίμου.

 

Μάλιστα το ΔΝΤ επιμένει και στη μείωση της Εθνικής Σύνταξης που είναι σήμερα στα 384 ευρώ. Οι δανειστές λένε ότι αυτό το ποσό είναι κατά 30% μεγαλύτερο σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δείχνοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς προς την κατεύθυνση μιας μείωσης της τάξης των 115 ευρώ, κάτι που θα σημάνει μείωση της εθνικής σύνταξης από το ποσό των 384 στα 269 ευρώ.

 

Ταυτόχρονα όμως το Ταμείο τινάζει στον αέρα και άλλη μια πρόβλεψη του νόμου Κατρούγκαλου απαιτώντας αλλαγή στα ποσοστά αναπλήρωσης για όσους έχουν πολλά έτη ασφάλισης και μεγάλες εισφορές οι οποίοι σήμερα είναι και οι μεγάλοι χαμένοι του ασφαλιστικού που έφερε η κυβέρνηση με μειώσεις ως και 30%.

 

Οι απαιτήσεις των δανειστών οδηγούν προς την κατεύθυνση των άμεσων μειώσεων για όσους ήδη παίρνουν σύνταξη. Επί της ουσίας έχει πλέον πέσει στο τραπέζι μείωση από 5% ως 20%.

 

Από την πλευρά της κυβέρνησης σε καμία περίπτωση δεν μπαίνει σε συζήτηση περικοπή σε συντάξεις κάτω των 600 ευρώ και έτσι διαμορφώνονται τα εξής δεδομένα:.

Κλιμακωτή μείωση στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις.

Προστασία για όσους λαμβάνουν ποσά κάτω από 600 ευρώ

Μείωση 10%-15% στις συντάξεις από 600 ως 800 ευρώ

Μείωση 15%-20% στις συντάξεις 800 ευρώ και άνω

 

Όλα αυτά με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα. Η διαπραγμάτευση μόλις άρχισε και κανείς, το είπε και ο υπουργός Οικονομικών άλλωστε, δεν γνωρίζει που θα... κάτσει η “μπίλια”.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 186 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)