ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 7:39:45π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
12
Ιουλίου

Μόνο για τους ασφαλιστικά ενήμερους οι 120 δόσεις

Το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει ρύθμιση έως 120 δόσεις αλλά και με παγίδες για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά Ταμεία. Μεταξύ άλλων θα αφορά μόνο όσους είναι ασφαλιστικά ενήμεροι. Αυτό σημαίνει

ότι θα ρυθμίζονται με 120 δόσεις μόνο τα παλιά χρέη (οφειλές που δημιουργήθηκαν έως το τέλος του 2016) και εφόσον καταβάλλονται κανονικά οι τρέχουσες προσφορές.

 

Στόχος του υπουργείου, σύμφωνα με τα «Νέα» είναι η ρύθμιση να τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές Αυγούστου (πιθανότατα έως τις 3 Αυγούστου) και εμπεριέχεται στο νόμο περί εξωδικαστικού. Στο τέλος του 2016 τα χρέη στα Ταμεία έφτασαν τα 31 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 22,4 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Μαρτίου είχαν ενταχθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

 

Το πλήθος των δόσεων με τις οποίες θα μπορέσει να εξοφλήσει τις οφειλές του προς τα Ταμεία κατά την 31η Δεκεμβρίου 2016 ένας επαγγελματίας θα καθοριστεί καταρχήν από τη διάφορα μεταξύ των μηνιαίων εσόδων του και των μηνιαίων αναγκαίων εξόδων του, δηλαδή από το διαθέσιμο εισόδημά του, αφού αφαιρεθούν τα αναγκαία προς τη διαβίωσή του.

 

Ειδικότερα:

  • Με εφάπαξ καταβολή της οφειλής θα γίνεται διαγραφή του 100% των προσαυξήσεων και των προστίμων
  • Με εξόφληση σε 60 δόσεις οι προσαυξήσεις θα μειώνονται κατά 75%
  • Με εξόφληση σε 120 δόσεις οι προσαυξήσεις θα μειώνονται κατά 35%.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 728 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα