ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 5:15:47μ.μ.
11
Ιουνίου

Μοσκοβισί: «Η δεύτερη αξιολόγηση θα είναι απαιτητική»

Το μήνυμα ότι μόνο εάν εφαρμοστούν απαρέγκλιτα οι προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις μπορεί να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα και να αλλάξει το παιχνίδι για την ελληνική οικονομία, στέλνει ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Σε συνέντευξή του στην Ημερησία του Σαββάτου ο Πιέρ Μοσκοβισί δηλώνει πως η δεύτερη αξιολόγηση «θα είναι απαιτητική, αλλά όχι περισσότερο από την πρώτη», ενώ αποφεύγει να πάρει θέση για το εάν θα τεθεί ή όχι θέμα αναπροσαρμογής στο πλαίσιο για τον 13ο και 14ο μισθό.

 

Παράλληλα, συμφωνεί με την άποψη πως δεν θα απαιτηθεί και τέταρτο μνημόνιο, εφόσον όμως γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, και συνδέει την άρση των capital controls με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την επιστροφή των καταθέσεων.

 

Τέλος, επισημαίνει πως η έξοδος στις αγορές θα εξαρτηθεί από την υλοποίηση της συμφωνίας, ενώ σημειώνει πως κρίσιμο στοίχημα για τις συστημικές τράπεζες είναι η μείωση των «κόκκινων» δανείων.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 105 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα