×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
13
Σεπτεμβρίου

Μοσκοβισί: Στην ελληνική πλευρά η ευθύνη για το κλείσιμο της αξιολόγησης

Στην ελληνική πλευρά βρίσκεται η ευθύνη για το κλείσιμο της αξιολόγησης τόνισε ο ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι στόχος και των δύο πλευρών είναι να έχει ολοκληρωθεί εντός του Φθινοπώρου.

«Στόχος των ελληνικών αρχών και των θεσμικών οργάνων είναι να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις για τη δεύτερη επανεξέταση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) όσο το δυνατόν συντομότερα, το φθινόπωρο του 2016» ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδημούλη.

 

Η Επιτροπή θα συνεργαστεί με τα άλλα θεσμικά όργανα και τις ελληνικές αρχές προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη ολοκλήρωση, μεταξύ άλλων, μέσω της παροχής τεχνικής βοήθειας, όπως ανέφερε.

 

Σχετικά με το θέμα του ελληνικού χρέους ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι ο ο ΕΜΣ καταβάλλει ήδη προσπάθειες για την υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων κατά του χρέους που περιγράφονται στη Δήλωση της Ευρωομάδας της 25ης Μαΐου 2016 τα οποία, όπως δήλωσε περιλαμβάνουν:



«Τη βελτίωση του προφίλ αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας και τη μείωση του κινδύνου επιτοκίου. Η πιθανή παράταση της σταθμισμένης μέσης διάρκειας των δανείων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), που μπορεί να μειώσει τις ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες, είναι δυνατόν να εξεταστεί μεσοπρόθεσμα.

 

Ο ΕΜΣ θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για την υλοποίηση μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δράσεων κατά του χρέους σύμφωνα με τη δήλωση της Ευρωομάδας της 25ης Μαΐου 2016.»

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 159 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)