ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:26:38μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
02
Νοεμβρίου

Ντάισελμπλουμ: Η αναφορά στο Ασφαλιστικό αφορούσε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Εξηγήσεις για όσα αναφέρει για το Ασφαλιστικό στην ατζέντα του Eurogroup, ο πρόεδρος του οργάνου, έδωσε ο εκπρόσωπός του. Ειδικότερα ο Μισέλ Ρέινς, εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, διευκρίνισε σήμερα ότι η αναφορά στο έγγραφο του κ. Ντάισελμπλουμ σε «μέτρα για το ασφαλιστικό», δεν έχει να κάνει με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, αλλά με θέματα όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Υπενθυμίζεται ότι στο καθιερωμένο έγγραφο πριν από κάθε Eurogroup που καταθέτει προς την ολλανδική Βουλή ο υπουργός Οικονομικών της χώρας και πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι «στο επίκεντρο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος αναμένεται να βρεθούν τα μέτρα για το ασφαλιστικό και τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας».

 

Πλέον είναι δεδομένες οι περικοπές των προνοιακών επιδομάτων προκειμένου να μην επικαλύπτονται από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

 

Στο στόχαστρο του κυβερνητικού επιτελείου έχει μπει μια σειρά επιδομάτων, που είτε θα αντικατασταθούν στην πράξη από το ΚΕΑ είτε θα πρέπει να διοχετευθούν μόνο σε πολίτες που βρίσκονται στο κατώφλι της φτώχειας. Στο πλαίσιο της εξεύρεσης πόρων για τη χρηματοδότηση του ΚΕΑ με βάση την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχουν πέσει προτάσεις και για την κατάργηση διάφορων φοροαπαλλαγών αλλά και τη δραστική μείωση του αφορολόγητου ορίου.

 

Χθες, έπειτα από πολύωρη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε πως τα οικογενειακά και τα αναπηρικά επιδόματα δεν κινδυνεύουν από την επιχειρούμενη αναπροσαρμογή. Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, βέβαια, δεν αποκλείεται η κατάργηση των προνοιακών επιδομάτων που επικαλύπτονται από τη λειτουργία του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

 

Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαίωναν ότι δεν τίθεται θέμα περικοπών στο επίδομα θέρμανσης, που θα καταβληθεί κανονικά για τη σεζόν 2016-2017, αφού έχει ήδη προβλεφθεί κονδύλι ύψους 105 εκατ. ευρώ, το οποίο και έχει καταγραφεί στον προϋπολογισμό.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 231 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα