ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 4:01:12μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
01
Νοεμβρίου

Ο Ντάισελμπλουμ αποκαλύπτει τα μέτρα για το χρέος και ανοίγει το ασφαλιστικό

Την ετοιμότητα του Eurogroup να βάλει στο τραπέζι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους επιβεβαιώνει έγγραφο του Γερούν Ντάισελμπλουμ για την ατζέντα του Eurogroup/Ecofin στις 7-8 Νοεμβρίου, ωστόσο στο ίδιο έγγραφο ο κ. Ντάισελμπλουμ καθιστά σαφές ότι τα πρώτο θέμα της 2ης αξιολόγησης θα είναι το ασφαλιστικό.

Όπως σημειώνει, η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση της εξαγγελθείσας ελάφρυνσης χρέους με βραχυπρόθεσμα μέτρα (αναδιαμόρφωση των λήξεων του ανεξόφλητου υπολοίπου των δανείων του EFSF, περιορισμό του κινδύνου επιτοκίου κ.τλ.) που επεξεργάζεται ο ESM.

 

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε σήμερα ότι περιμένει συμφωνία της Αθήνας με τους επίσημους πιστωτές για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους έως τα τέλη του έτους.

 

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόοδος στις σχετικές διαπραγματεύσεις, με τα βήματα που θα παράσχουν στην Ελλάδα βραχυπρόθεσμη ελάφρυνση από το βάρος του χρέους να ξεκαθαρίζουν εντός του έτους.

 

«Κινούμαστε προς συμφωνία. Δεν θα υπάρξει ακριβής συμφωνία για το τι θα συμβεί στα μέσα του 2018, αλλά για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα έχουμε αποφάσεις εντός του έτους», υπογράμμισε ο κ. Ρέγκλινγκ μιλώντας σε συνέδριο στη Λευκωσία.

 

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του ESM σημείωσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεκινήσει την επιστροφή τις στις κεφαλαιαγορές του χρόνου εάν συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 252 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα