ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 5:22:14μ.μ.
15
Ιανουαρίου

Ο Ρέγκλινγκ προκαλεί πονοκέφαλο στο Μαξίμου

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ προειδοποιεί πως η κατάσταση της ρευστότητας στη χώρας μας μπορεί να γίνει ξανά «σφιχτή» τον Φεβρουάριο, εγκαινιάζοντας μία νέα περίοδο ασφυκτικών πιέσεων προς την Ελληνική κυβέρνηση!

«Όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, τόσο καλύτερο θα είναι για την οικονομία» δήλωσε ο Ρέγκλινγκ μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup της Πέμπτης (14/01/2016).


Και εξήγησε το γιατί λέγοντας πως: «Είναι επείγον να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση και να ολοκληρωθεί σύντομα επειδή το θέμα της ρευστότητας θα αρχίσει να πιέζει τους επόμενους μήνες, όπου υπάρχουν υποχρεώσεις 4 δισ. το επόμενο διάστημα».


Ανέφερε, ότι από τα 10 δισ., ευρώ που διατέθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, τα 4,6 δισ. ευρώ δεν θα χρειαστούν και πως τα εναπομείναντα κεφάλαιο για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα ανέρχονται στα 64,6 δισ. ευρώ. Κατά τον Ρέγκλινγκ, η πρώτη αξιολόγηση δεν πρέπει να καθυστερήσει.


Παράλληλα, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με δηλώσεις της στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung υποστήριξε πως μπορεί να χρειαστεί να φθάσουμε μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του έτους για να αποφασιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.


Η Λαγκάρντ πρόσθεσε ότι το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους και η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι καθοριστικές για οποιαδήποτε συμμετοχή του ΔΝΤ στο πακέτο βοήθειας.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 106 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα