ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 11:40:01π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
22
Ιουνίου

Ο Τσακαλώτος στο Λονδίνο για δουλειές

Σε επίθεση... γοητείας θα επιδοθεί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σήμερα και αύριο στο Λονδίνο με στόχο την προσέλκυση επενδυτών.

Ο υπουργός θα παρουσιάσει στους ξένους επενδυτές την οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα και θα προβεί σε εκτιμήσεις σχετικά με το κατά πόσο υπάρχουν πιθανότητες μιας έστω και δοκιμαστικής εξόδου της χώρας μας στις αγορές.

 

Προς το παρόν η υπόθεση αυτή μοιάζει να διχάζει: ναι μεν στις 20 Ιουλίου η αποπληρωμή των ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα φέρει μια ανάσα, ωστόσο στις 27 Ιουλίου το ΔΝΤ αναμένεται να καταθέσει για έγκριση στο διοικητικό του συμβούλιο το πρόγραμμά του για την Ελλάδα. Το εν λόγω πρόγραμμα θα περιέχει και μια ανάλυση, την έκθεση για τη Βιωσιμότητα του Χρέους της Ελλάδας, στην οποία το Ταμείο θα κρίνει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

 

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν πως για να υπάρξει οποιοδήποτε βήμα εξόδου θα πρέπει να προηγηθεί μία καλύτερη απόφαση του Ταμείου για το χρέος και το συνολικό του πρόγραμμα. Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως, όπως εκτιμούν αναλυτές, θα χρειαστεί χρόνος αλλά και δεσμεύσεις εκ μέρους των ηγετών μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών για το χρέος, έπειτα -πλέον- από τις γερμανικές εκλογές.

 

Σε περίπτωση τώρα που η κυβέρνηση εισέλθει στον κυκεώνα της τρίτης αξιολόγησης, τότε τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο. Αυτό διότι η τρίτη αξιολόγηση που ξεκινά το φθινόπωρο θα έχει το στοιχείο της ισχυρής συμμετοχής του ΔΝΤ στις διαβουλεύσεις, παρόλο που το Ταμείο δεν θα «διοχετεύσει» χρήματα για τη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος.

 

Το ΔΝΤ αναμένεται να λάβει τον ρόλο του σκληρού και αδυσώπητου διαπραγματευτή, και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα διστάσει να ζητήσει νέα μέτρα σε περίπτωση που εκτιμήσει πως τα νούμερα και οι στόχοι δεν «βγαίνουν».

 

Υπενθυμίζεται πως στόχος για το 2018 είναι η Ελλάδα να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.

 

Τέλος, όσον αφορά στην εκταμίευση της δόσης των 7,7 δις, δεν αναμένεται κάποια ανατροπή και το ποσόν θα καταβληθεί βάσει χρονοδιαγράμματος στις 7 Ιουλίου, μετά και τη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την έγκρισή της. Η διαδικασία θεωρείται τυπικού χαρακτήρα.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 269 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα