ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:21:28μ.μ.
26
Μαΐου

Παιχνίδια στην πλάτη των Ελλήνων: Το ΔΝΤ ανακαλύπτει τώρα την ευελιξία

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ταμείου

Στροφή αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα κάνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανοίγοντας παράθυρο «ευελιξίας» και αναζήτηση όλων των εναλλακτικών λύσεων εντός του πλαισίου των κανόνων του Ταμείου, εκφράζοντας παράλληλα αισιοδοξία ότι στις 15 Ιουνίου μπορεί να βρεθεί λύση.

 

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, αναφορικά με τις προβλέψεις που θα υιοθετηθούν και τους στόχους που θα τεθούν για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ως προς την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και την διάρκεια αυτών.

 

Ακόμη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς την εκταμίευση χρημάτων πριν τις γερμανικές εκλογές το 2018. Όπως είπε, η επί της αρχής έγκριση ενός προγράμματος χωρίς την άμεση εκταμίευση χρημάτων, είναι κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν.

 

Όπως ξεκαθάρισε επανειλημμένος, βασική προϋπόθεση προκειμένου να προταθεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου η χρηματοδοτική συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα είναι να πληρούνται οι εξής δύο πυλώνες: η νομοθέτηση ενός ισχυρού πακέτου μεταρρυθμίσεων, κάτι που, όπως τόνισε, έχει γίνει από την ελληνική κυβέρνηση και η παροχή σαφών εγγυήσεων από την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων για την βιωσιμότητα και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

 

Σύμφωνα με τον κ. Ράις, οι εν εξελίξει συζητήσεις εστιάζουν στο δεύτερο σκέλος το οποίο με τη σειρά του συνδέεται με τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 360 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα