ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:08:19μ.μ.
16
Νοεμβρίου

Πιέσεις δανειστών για ιδιωτικοποιήσεις εξπρές και «κόφτη» στις φοροαπαλλαγές

Ούτε η έλευση του Προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα  δεν κατάφερε να περιορίσει τις πιέσεις των δανειστών, προκειμένου να κλείσει η β΄αξιολόγηση.

Με το «καλημέρα»  του νέου γύρου διαπραγματεύσεων χθες, ζήτησαν και πάλι αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, αλλά και την πλήρη ενεργοποίηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων πριν το τέλος του έτους,  ενώ στις συναντήσεις που θα έχουν σήμερα θα βάλουν στο μικροσκόπιο τις ιατρικές και φαρμακευτικές δαπάνες νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και τις αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών και του ΤΧΣ.


Σε τεχνικό επίπεδο όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί φέρονται να έχουν βάλει στο στόχαστρο και τις ελάχιστες εναπομείνασες φοροαπαλλαγές, με το αιτιολογικό ότι μόνον από την περικοπή τους η κυβέρνηση μπορεί να βρει μόνιμα κρατικά έσοδα που θα εξασφαλίσουν διατηρήσιμα πρωτογενή πλεονάσματα για την διετία 2017-2018.


Εκτός από τις αξιώσεις για αύξηση του ορίου απολύσεων και τις ανατροπές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα,   οι επικεφαλής των δανειστών ξεκαθάρισαν χθες ότι δεν θα ανεχθούν καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις και την πλήρη ενεργοποίηση το νέου υπερ-Ταμείου, μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα που απομένει για να ολοκληρωθεί ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του και να στελεχωθεί το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να λειτουργήσει.



Οι επικεφαλής των δανειστών προβλέπεται να παραμείνουν στην Αθήνα έως τις 24 Νοεμβρίου. Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης χαρακτήρισε χθες «πιεσμένο, αλλά ρεαλιστικό» το χρονοδιάγραμμα και εκτίμησε ότι «η συμφωνία είναι εφικτή, με λίγη καλή θέληση και από τις δύο πλευρές».

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 200 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα