ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 5:48:10μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
28
Ιουνίου

Πότε θα πληρωθούν οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών για να οριστικοποιήσει τις ημερομηνίες πληρωμής του φετινού ΕΝΦΙΑ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο φετινός ΕΝΦΙΑ αναμένεται

να πληρωθεί σε τέσσερις δόσεις, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο, ενώ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο με νομοθετική ρύθμιση να υπάρξει μια επιπλέον δόση έως και το τέλος Ιανουαρίου, χωρίς να δοθεί έκπτωση στην εφάπαξ εξόφληση.

 

Το συνολικό ποσό που πρόκειται να βεβαιωθεί στους φορολογούμενους αναμένεται να αγγίξει τα 3,3 δισ. ευρώ ενώ το ποσό που υπολογίζεται ότι θα πληρωθεί εμπρόθεσμα αναμένεται να διαμορφωθεί στα 2,65 δισ. ευρώ.

 

Ο κύριος ΕΝΦΙΑ στα κτίσματα υπολογίζεται με συντελεστή 2 έως και 13 ευρώ ανά τετραγωνικό και επηρεάζεται από συντελεστές όπως παλαιότητα και ο όροφος του κτίσματος.

 

Ο κύριος φόρος στα οικόπεδα υπολογίζεται με συντελεστή έως και 11,25 ευρώ ανά τετραγωνικό. Ο συμπληρωματικός φόρος υπολογίζεται με αφορολόγητο όριο 200.000 ευρώ και με συντελεστές έως και 0,9%.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 295 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα