ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:57:10μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
28
Ιουνίου

Σήμερα περνά από το γερμανικό κοινοβούλιο η δόση των 8,5 δις προς την Ελλάδα

Σήμερα (Τετάρτη) αναμένεται η ψηφοφορία στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου για την έγκριση της επόμενης δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο Γερμανός υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε, με επιστολή του προς τους βουλευτές των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, δηλαδή της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU και CSU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) να στηρίξουν την καταβολή της επόμενης δόσης.

 

Όπως αναφέρει η οικονομική εφημερίδα, ο Β. Σόιμπλε απέστειλε σχετική επιστολή προς τους βουλευτές της Χριστιανικής Ένωσης (CDU και CSU) όπως και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) -μια επιστολή που έχει στη διάθεσή της η Handelsblatt, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται-, στην οποία αναφέρει τα εξής:


«Κατόπιν πολύ εντατικών διαπραγματεύσεων συνομολογήθηκε ένα καλό και ρεαλιστικά υλοποιήσιμο πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει και το ΔΝΤ».

 

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, η κριτική που ασκείται από κάποιους βουλευτές εστιάζει στο ότι «το ΔΝΤ προς το παρόν δεν συμμετέχει χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα -σε αντίθεση με τα άλλοτε λεγόμενα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

 

Από την πλευρά του ο κ. Σόιμπλε πλέον εκτιμά ότι «το ΔΝΤ απομένει ακόμη να πάρει την επίσημη απόφασή του σχετικά με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσα στον Ιούλιο.

 

Σύμφωνα με την η Handelsblatt, ο Γερμανός υπουργός κοινοποίησε στους βουλευτές τη θέση του ότι «η βιωσιμότητα του χρέους θα πρέπει τώρα να βελτιωθεί μέσα από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τη βοήθεια για περισσότερη οικονομική ανάπτυξη.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 333 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα