ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 9:02:08π.μ.
28
Φεβρουαρίου

Στο «μικροσκόπιο» Κυβέρνησης και Θεσμών νέο «ψαλίδι» σε συντάξεις και αφορολόγητο

Στο «μικροσκόπιο» κυβέρνησης και θεσμών μπαίνουν παρεμβάσεις που θα φέρουν και νέο «ψαλίδι» στις συντάξεις και …ισοδύναμα προκειμένου να εξισορροπηθούν οι όποιες  επιβαρύνσεις στα νοικοκυριά καθώς φυσικά και μια νέα μείωση του αφορολογήτου.

Ο νέος γύρος διαβουλεύσεων ανάμεσα στις δυο πλευρές ξεκινά σήμερα.  Η επίλυση της δύσκολης εξίσωση για την κυβέρνηση -για μέτρα με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο- καθίσταται αμφίβολη, αφού τα χαμηλά εισοδήματα θα επιβαρυνθούν εκ των πραγμάτων από τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1/1/2019.

 

Στο Μαξίμου έχει σημάνει «κόκκινος» συναγερμός. Κατά πληροφορίες το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου, με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Οι κυβερνητικοί πάντως αποφεύγουν εσκεμμένα να δεσμευτούν σε ένα χρονικό ορόσημο αναφορικά με την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Πλην όμως στο πίσω μέρος του μυαλού τους η 20η Μάρτη είναι μια ημερομηνία βαρόμετρο διότι προσβλέπουν στην ένταξη της χώρας στο QE ώστε να σταλεί μήνυμα στις αγορές για αλλαγή σελίδας στην οικονομία.

 

Τα ανοιχτά- καυτά ζητήματα

 

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως στις διαπραγματεύσεις  για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης απομένουν ανοικτά τα εξής θέματα:

    ο καθορισμός για μέτρα και αντίμετρα, αλλά κυρίως ο προσδιορισμός του ύψους της αλλαγής του δημοσιονομικού μείγματος για μετά το 2019. Δηλαδή, ο ...λογαριασμός των μέτρων. Και η κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ και φοροελαφρύνσεις με μείωση του ΦΠΑ


    Κλείσιμο του SLA (Staff Level Aggreement) που αφορά και στα «αγκάθια» τόσο των ενεργειακών και των εργασιακών


    Μεγάλο ενδιαφέρον δε, έχει ποια στάση θα κρατήσει το ΔΝΤ για τα οικονομικά στοιχεία του 2018, καθώς η Κομισιόν με βάση τις νέες προβλέψεις δεν διαπιστώνει δημοσιονομικό κενό.

 

Πονοκέφαλος το χρέος- παζάρι για να μείνει το ταμείο

 

Σε ό,τι αφορά τέλος στο θέμα για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και με δεδομένη την πολιτική διαφωνία Βερολίνου-ΔΝΤ, η Αθήνα βλέπει αφενός οι προσδοκίες της να μην εκπληρώνονται. Αφετέρου, οι συζητήσεις για τα μεσοπρόθεσμα έχουν περάσει ήδη σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο και πιθανότατα θα ανακοινωθούν νεότερα στο επόμενο eurogroup.

 

Και διόλου τυχαία, πηγές της κυβέρνησης σχολιάζουν πως  «είναι αυτή η απόφαση που θα κρίνει τα επόμενα βήματα του Ταμείου», καλώντας εκ νέου το Βερολίνο να αναθεωρήσει τη στάση του.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 186 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα