×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
05
Δεκεμβρίου

Στόχοι, πλεονάσματα και χρέος στο Eurogroup

Με τη γραμμή «όχι νέα μέτρα από αυτήν την κυβέρνηση» προσέρχεται στο Eurogroup ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε μία προσπάθεια να πείσει τους ομολόγους του ότι έχει καταγραφεί πρόοδος που επιτρέπει τη συζήτηση για χρέος και πρωτογενή πλεονάσματα ώστε να κλείσει η πολιτική συμφωνία.

Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης προσέρχονται στη συνεδρίαση και ορισμένοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους.

 

«Η Ελλάδα χρειάζεται να γίνει και πάλι ανταγωνιστική και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. «Είναι σημαντική η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

 

«Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συμφωνήσουν σήμερα σε ένα βραχυπρόθεσμο σχέδιο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

 

«Σήμερα το απόγευμα θα μιλήσουμε για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του βάρους του χρέους», δήλωσε ο Σαπέν προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

 

«Αυτά είναι σημαντικά μέτρα, μέτρα τα οποία θα έχουν ένα θετικό αντίκτυπο στην Ελλάδα. Νομίζω ότι θα έχουμε μία συμφωνία για αυτά τα μέτρα», πρόσθεσε.

 

«Θα εργασθούμε πολύ σκληρά γι΄αυτό σήμερα», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Πιερ Γκραμένια απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα υπάρξει σήμερα απόφαση για βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup.

 

Αισιόδοξος για την έκβαση του σημερινού Eurogroup εμφανίστηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

 

«Θα έχουμε μία καλή πρόοδο» εκτίμησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και επισήμανε ότι «από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει αναλάβει τις ευθύνες της, το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και οι Ευρωπαίοι».

 

Ο ίδιος παράλληλα, ανέφερε πως θα εξεταστεί και η δυνατότητα παραμονής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

Θα συζητήσουμε πρώτα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και θα ακούσουμε τον ESM. Νομίζω ότι θα κάνουμε καλή πρόοδο.

 

Όπως είπε εν συνεχεία θα μιλήσουμε για τους μεσοπρόθεσμους στόχους στο πλεόνασμα. «Πρέπει να είναι απαιτητικοί αλλά και αξιόπιστοι», τόνισε.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 187 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)