ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 31 Μαΐου 2020 - 1:07:51π.μ.

banner468x60

11
Μαρτίου

Θ. Φέσσας: «Έχει γίνει ήδη ζημιά στην οικονομία - Οι περισσότερες ΔΕΚΟ πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν»

Ο Θεόδωρος Φέσσας εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν οι περισσότερες ΔΕΚΟ στην Ελλάδα.

«Οι αποκρατικοποιήσεις είναι ο μοναδικός τρόπος να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός, να προσελκύσουμε μεγάλες ξένες επενδύσεις ώστε να δημιουργηθούν δουλειές και να μειωθεί η ανεργία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ σε συνέντευξη του, ενώ έκανε λόγο για συντεχνιακά συμφέροντα που θίγουν οι αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες δεν προχωρούν λόγω πολιτικού κόστους.

 

«Η οικονομία βαριανασαίνει. Πιθανόν να αντέχει λίγο καιρό ακόμη, αλλά η ζημιά ήδη έχει γίνει. Προφανώς κάθε επιπλέον καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης επιβαρύνει όλα τα μεγέθη της οικονομίας: επενδύσεις ελληνικές και κυρίως ξένες, κατανάλωση, καταθέσεις, τραπεζική κεφαλαιοποίηση. Οπότε όσο το ταχύτερο επιτευχθεί η συμφωνία τόσο το καλύτερο», δήλωσε ακόμ,η ο κ. Φέσσας, ο οποίος εκτίμησε ότι το 2017 θα είναι χρονιά ανάπτυξης, «ίσως όμως όχι στα μεγέθη που έχουν προϋπολογιστεί».

 

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, σχολίασε: «Δεν βλέπω αντιπαράθεση πειστικών θέσεων και έμπρακτη στήριξή τους από την ελληνική πλευρά. Υπερισχύει η δημιουργία εντυπώσεων» και εκτίμησε ότι κανένας Ευρωπαίος πολιτικός δεν ρισκάρει προεκλογικά μια υποχώρηση στο ελληνικό ζήτημα.

 

«Δυστυχώς δεν έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Δώσαμε πατήματα με την έως τώρα στάση μας και πιθανόν οι δανειστές, βασιζόμενοι σε αυτά, ζητούν όλο και περισσότερα πράγματα. Η αποκατάσταση της αξιοπιστίας μας παραμένει ζητούμενο», ανέφερε ακόμη.

 

Ο κ. Φέσσας τόνισε, τέλος, ότι με το ισχύον μείγμα υπερφορολόγησης δεν μπορεί να έρθει ανάκαμψη. «Δεν είναι βιώσιμο το σχήμα, το 42% των εσόδων από τον φόρο εισοδήματος να πληρώνεται από το 3% των φορολογουμένων», παρατήρησε, συμπληρώνοντας ότι παραμένει τεράστια η φοροδιαφυγή

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 127 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα